KOČKY A PSI: Jak se žije naší smečce

První a nejstarší členkou smečky je ruská modrá kočka Mařenka, které je 9 let a kterou si vysnili manžel a syn. Kdyby měly firmy prodávající zoopotřeby profitovat na tom, co všechno koupíme naší Máří, tak zkrachují. Pelíšek zavrhla už jako kotě a spí, kde jí zrovna napadne.

 

Jakékoliv kočičí vymoženosti v podobě sedátka na topení, šplhadla, hračky, tunely, míčkové kolotoče a další přehlíží s výrazem znuděného aristokrata. Kromě malých myšek, těm někdy prožene kožich anebo si je schová do různých skrýší napotom. Protože byla u nás první, zůstala kápem celé zvířecí smečky a umí si zjednat pořádek. Ale aby bylo jasno, není agresivní, stačí jí se podívat, nebo plácnout packou a je jasno. Vrčela jako pes jen jedno krátké období, když vysvětlovala nově příchozímu kocourovi, kam patří.

Miluje mužské osazenstvo, ale ženské bere na milost. Přijde, když ona chce. Dokáže si ale velmi dobře říci vhodně zvoleným šťouchem o puštění vody v koupelně, umí udělat kukuč téměř Garfieldovský, aby dostala nasypáno do misky, ublíženým pohledem se dívá směrem k záchůdku, kde není uklizeno, mňoukavým nekončícím jekotem si vydobyde puštění na zahradu na chatě, kde se rozvážným krokem prochází a pase na trávě a vyhřívá na slunci.

Umí odpovídat na otázky, ale zdá se nám, že říká stále totéž, možná s různými přízvuky: mňáááu, mííí, mii, eee, mííee, ííí, a podobně. Má ráda hudbu a poslouchá jí nejraději přímo u některé z reprobeden. Zatím se těší dobrému zdraví, i když v poslední době jí trápí nějaký chronický kašel. Má nejraději, když jí oslovujeme Mařenka, Mařena, Máří, Můna, Mařenice, Mučenka, Mařka, Marihuana.

 

 

Druhým zvířecím členem, který přišel do naší smečky o rok později je pohodář čínský chocholatý pes Krejg, je mu 8 let. Tohle byla zase moje láska na první pohled, ačkoliv jsem nikdy po vlastnění psa netoužila. Podotýkám, že už jako štěně byl k neutahání a pln energie. A tak jsme záhy začali navštěvovat cvičák a vštěpovat chlapečkovi zásady slušného chování.

Jako naháč měl od cvičitelky privilegium a směl dělat povel lehni na dece, aby ho ta drsná tráva nepíchala do bříška. Na podzim dělal zase cvičení v oblečcích. Jelikož je to nejžravější pes, kterého znám a nevyhýbá se ani zelenině a ovoci, naše přivolání bylo nejlépe provedeno a v nejkratším čase, neboť se těšil na něco dalšího k snědku.

Asi ve dvou letech jsme s ním začali provozovat sport zvaný cousing, což v překladu znamená něco jako terénní dostihy psů. Jeho rychlým nohám tento sport velmi vyhovoval. Při prvním závodě se hnal k rozhodčí, co měla v ruce svačinu, ale záhy pochopil, že se běhá za střapcem a stal se tak několikanásobným Mistrem České republiky v tomto sportu.

Ve svém věku se chová stále praštěně, takže vysvětlujeme majitelům venčících psů, že mu není osm měsíců, ale osm let. Má rád hračky plyšové, kterým však nikdy neublížil. Zato vzít do huby něco gumového a pískacího… fůůůůj! To by neudělal. Funguje na dálkové ovládání, jako je banán nebo plechovkové pivo, to přiběhne okamžitě, jakmile je vezmete do ruky a jste třeba na druhém konci bytu. Bereme ho na každou dovolenou a on si užívá. A my si užíváme jeho, je to náš milovaný tajtrdlík Krejg, Gregor, Gřegoř, Jekor, Gregorek, Zetor, Crack.

 

 

Nejmladším a posledním členem smečky je kocourek sphynx Bubíček, jsou mu 4 roky. To byla taky moje láska na první pohled a zřejmě to potvrzuje moje sympatie k nahatcům a plešatcům. Přiznávám, že tohoto mazlíka jsem si musela tak trochu vybojovat, ale podařilo se. Málokdo asi ví, že Bubby je Američan, který přiletěl z Oregonu. Naskytla se mi totiž velmi zajímavá nabídka od významné chovatelky sphynxů v ČR, která si nechávala posílat kvalitního chovného kocourka a s ním přiletěl i náš, v té době 1,5 roku starý naháček.

Kdo nezná sphynxe, měl by se s nimi seznámit. Je to úplně jiná povaha, než klasická kočka. Na dotyk jako teplá broskev, povahově něco mezi psem, kočkou, opicí a dítětem. Zvědavý, všude jde za vámi, bezelstný, mazlivý, tulivý, vždy přiběhne na zavolání, vrní jak kolovrátek, taky je to hrombác. Jiný je i v tom, že se musí alespoň jednou do měsíce vykoupat, protože sphynxům se mastí kůže a koupelí se mazu zbavují.

 

 

Při koupeli nám Bubíček zpívá své táhlé kocouří písně, mňaaaooouuu, máááomáááo, mamááá. Koupeme i psa naháče, kterému se ale po koupeli kůže musí naopak promazat. Je velmi důležité, pokud si někdo chce pořídit nahatou kočku, porozhlédnout se po kvalitním chovu, protože genetika sphynxů je dost náročná a chovatel, který množí bezhlavě kvůli výdělku, přivádí na svět nevyrovnaná zvířata s chorobami kůže a srdce. Bubíček je opakem Mařenky a s nadšením využívá všech hraček, prolézadel, sedátek, škrabátek, pelíšků a jiných pitomin.

Na zahradu však nechce, stačí mu slunit se na okně. Z toho má potom v létě po těle pihy, ale nespálí se! Ani trávu nejí, asi proto, že se nepotřebuje zbavovat bezoárů. Miluje propisky a externí paměti, tzv.fleshky, které sbírá a ukrývá pod gaučem. Navíc je to vatičkový úchylák. No jak jinak nazvat jeho vášeň pro vatičky uchošťourky, které dokáže tak rychle ukrást, že ho podezřívám z toho, že ovládá pohyb rychlostí světla. Nosí mi je pak do postele a odstraňuje z nich tu vatu. Zakládá mi tak mou vlastní sbírku.

Když se začne honit Mařka a Bubák, je to zábavné. Jednou bytem tam, pak nazpátek, přičemž si vymění pozice honěného a honiče. Někde jsem četla, že kočka, která právě honí, vyhání toho druhého ze svého teritoria. Když se ke hře na babu přidá i pes, je to groteska k popukání. Děkuji sousedům, co bydlí pod námi, že jim ty občasné dostihy nevadí. Bubby má také svou škálu jmen, Bubíček, Bubák, Bublanina, Bubinka, Blbák. Je to náš malý E.T.

 

 

 

http://www.krejg.estranky.cz/

 

 

Článek o koupání Bubáka: http://www.krejg.estranky.cz/clanky/o-bubickovi-a-sphynxech/jak-se-koupe-bubak.html

Článek o Bubíčkovi a sphynxech všeobecně: http://neviditelnypes.lidovky.cz/portret-bubicek-kocourek-sphynx-doy-/p_zviretnik.asp?c=A090108_121217_p_zviretnik_dru

Články o Krejgovi: http://www.krejg.estranky.cz/clanky/O-Krejgovi-a-o-psech/

Články o Mařence: http://www.krejg.estranky.cz/clanky/O-Marence-a-o-kockach/

 

 

Aktualizováno: 10.1.2012 — 20:25

120 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Milá Blažolenko, srdečně zdravím celou Tvou úžasnou smečku a chválím krásné fotky!

  2. Nejen zvířátka, ale celá rodina milé „Bláži“ je úžasná, pohodová, ba mohu směle poznamenat PŘÍKLADNÁ v dnešní obtížné době!! Všem pevné zdraví a maximum úspěchů při minimální námaze nejen v roce 2012!! JiF.

  3. Blážo,

    parádní smečka (y) krásně soužití. Kluci mají ke kočičce lepší vztah než Nastěnka. Ta je sobec žárlivý a chudinku Lindu semtam prožene, už ale nevrčí když se přijde za mnou pomazlit ale ksichty vrhá vražedné. Ćíča ví, že u mě je hájená a nic jí nehrozí (cat)

    Jsem uvažovala o britce ale trochu se bojím co by Nastěnka říkala na novou kočičku….tak zatím jen uvažuju…..ale už jsem jí říkala, že takový britský kocour až vyroste bude větší jak ona….:P

    1. U nás to bylo naopak, nejdřív kočka, potom pes, takže pes měl od štěněte pocit, že kočky jsou kamarádky a teď by se chtěl kamarádit s každou kočkou, kterou potká venku, ale ony se na to nějak moc nadšeně netvářej (fubar) (chuckle)

      1. u nás taky, Nastěnka je poslední člen smečky jenomže jaksi velice – hledám vhodné slovo nahrazující: sobecký rozmazlený fracek (rofl) prostě má na kočičku jiný názor, ubližovat ovšem nesmí!!!!

        s Frogášek se skamarádila až teď….už na něho není vrčivá, a on ji miluje co k nám dojela protože patří do smečky

  4. Parádní článek, když už nemůžu mít zviřátka doma, ;( ,alespoň si o nich rádapřečtu. Díky,Soldice 😉 :^)Jo a ten kvíz dole nežere „vtipný“ nesprávný odpovědi ]:)

  5. Krásné čtení :), je vidět, že je vám spolu dobře, tak přeju vše dobré celé smečce i nadále.
    (wave)

  6. Vaše smečka je úžasná. Než jsem poznala Krejga, nikdy bych nevěřila, jak je takový nahatý pes příjemný na dotek.
    A skoro k věci – dnes jsem byla s Hřívnatcem na dni otevřených dveří v jednom gymplu a studentky tam lákaly k návštěvně učebny biologie za pomoci dvou hadů, které si návštěvníci mohli pohladit, případně se nechat ovíjet 🙂

  7. Blážo, jste skvělá, sportovní a navzájem milovaná a milující se smečka. A také jen díky tobě jsem se blíže seznámila s naháči (psími k kočičími – zatím osobně jsem se s zádným nesetkala.

    ALE jako níže Zanu, také mě velice zaujala věta o pivě . Tedy slyšela jsem, že některým zvířatům (slonům, koním) pivo dokonce zdravotně dělá dobře. Ale u Krejga mě to dost překvapuje. No, možná právě ten vitamin B z pivního sladu mu dodává tu úžasnou energii i v postupujícím věku.

    A ještě dotaz, když se Mařenka a Bubíček spolu kočkují a honí, jak Bubíček zvládne nějaký případný škrábanec? Nezpůsobí na jeho holé kůži i maličké škrábnutí viditelnou ranku? Ta fotka jak spolu leží na dece(a pod ní), je kouzelná.

    Přeji všem (tedy včetně tebe Blážo) hodně dalšího zdraví

    1. Maričko, jeho náklonnost k pivu začala tehdy, když jsme jeli autem na dovolenou a on nechtěl pít vodu i po docela dlouhé době jízdy. Tak jsme mu cvrnkli do misky trochu nealko piva a v mžiku byla miska vypitá (chuckle) Od té doby, když slyší cvaknutí při otevírání plechovky, funguje jak na dálkové ovládání a hned přiběhne 😀
      Naháči všeobecně nemajíce srst, mají pevnější kůži, než kdybys chlupatce oholila a porovnala to, protože je to jejich jediná ochrana před vnějším prostředím. Dokonce i veterináři vědí, že píchnout sphynxovi injekci nejde tak snadno, jako chlupaté kočce. Takže jakýkoliv škrábanec se zahojí mnohem dříve, kůže je odolná. Občas si i Bubák užene škrábanec, od Mařky ani tak ne, jako kvůli tomu, že je hrombác a leze, kam nemá a pak třeba spadne(rofl) , ale tři čtyři dny a je po škrábanci.

    2. Kdysi jsem v zahrádce jedný hospody viděla pánečka, jak vlastním tělem bránil půllitr před pejskem (rofl)

  8. Milá Blážo, bezvadné povídání (inlove) a ty fotky! Mařenka pod plakátem je fotka do prestižního kalendáře a Krejg je prostě Krejg – ty jeho uši! 😀 Má tek neuvěřitelně výmluvný obličej, že by jeden nevěřil.
    Bubáček je tak trochu E.T., ale když si jeden zvykne – a že s tvojí výchovou veřejného mínění to zas není tak těžké 😀 , tak je to moc pěknej strašidláček (inlove)
    Jinak na té poslední fotce je ten váš úžasnej kamennej stůl (jak jsi popisovala kdysi jeho výrobu) a já ho furt závidím! Jsem děsná (angel)

    1. Milá Dede, děkuju za pochvalu fotek, Krejgovy uši jsou fakt srandovní a to mu dodává ten rošťácký výraz 🙂 Bubáček je mazel a pitoma a omotal si hlavně kluky kolem prstu (chuckle), ačkoliv ho původně moc nechtěli (inlove) Kamenný stůl je fakt úžasnej, a synek postupně kolem upravuje zahradu, tak se taky stále kochám (inlove)

  9. Moc pěkná kočkopsí smečka, kde dvěma nahatým klukům vládne modrá krasavice – carevna Mařenka. Blážo, ráda jsem si zase jednou přečetla o Tvých zvířátkách!
    Nedávno jsem se jako divák zúčastnila předvádění psů – specialistů na canisterapii a mezi nimi byl i naháček. Ukazovali polohování a pak úkony, při kterých děti s pomocí psů procvičují drobnou motoriku ruky. A tady měl nezastupitelnou úlohu naháček, vycvičený k tomu, aby si ho děti mohly namazat. Hned se hlásili zájemci o vyzkoušení! A paní, která vyhrála, si to opravdu blaženě užívala. 🙂

    1. Jé Hančo, to musela být príma akce! Taky jsem uvažovala o canisterapii s Krejgem, ale on je na to moc velký potrhdílo 🙂 Ale hladit, to má rád, venku cizím předvádí nenakrmeného a nepohlazeného psa (chuckle)

  10. Blážo, to je krásný shrnutí vaší rodiny (inlove) . Už dlouho jsi nic nenapsala (nebo mi to tak připadá), ale tenhle textík to vynahradí.
    Zaujala mě poznámka o pivě – Krejgáček rád 😉 (chuckle)

    1. A jak rád má Krejg pivo! Dokonce i bez alkoholu. Asi mu na tom nejvíc chutnají ty bublinky (chuckle) Mařka zase krade bábovku ze stolu, ženská jedna, měla by si hlídat tajli, ale když ona je na to sladký! A Bubák má rád tu vatu, no 😀 Bane, jogurt taky rád mlsá s páníčkem. To když si páník vyndá jogurt z ledničky, hned se posadí vedle a olizuje způsobně svou lžičku 😛

  11. Náramně jsem si početla o zajímavé Blážovic mixované smečce. A ty fotky, ze kterých svítí sluníčko a pohoda. Veliké pozdravy všem Blážům. Dvounohým i čtyřnohým (sun) 🙂

    1. Vidíš, zapomněla jsem pochválit fotky. Všecky jsou povedený, ovšem zubící se Mařenka je přímo úžasná (rofl)

      1. Děkuju za pochvalu fotek, jsou fakt povedený. Mařka smějící se pod smějícím se obrazem, poslouchající hudbu z reprobedny je pořízená na letošního Silvestra (chuckle) 🙂 Mávám Zano (wave)

    2. Taky tě zdravíme Zdeno! (wave) Mařka na sluníčku na zahradě na kamenném stole – ta se přímo před objektivem kroutila jak modelka (chuckle)

  12. Blážo, máš zajímavou, zvláštní ,jedinečnou smečku. (h) Jo,ještě tohle. Jste pěkně nahatí. 🙂
    A nejstarší z panství zvaného Modrý květ je krásná Mařenka Modrá. (cat)

    1. Mám slabost pro plešatce, manžela a syna mám však vlasatý! 😀 Máváme ti Jenny! (inlove)

        1. Ono to má i svý výhody – není doma tolik co uklízet, když jsou plešatý (chuckle) 🙂 🙂 🙂

  13. Milá Blážo,to je krásná kočkopsí smečka (inlove) !Už dlouho jsem o Krejgovi neslyšela – vzpomněla jsem si nedávno,když jsem hladila naháčovou slečnu,která měla puntíčkovaná stehýnka (nod) a sametovou kůži.Zdravím Krejga,Mařenku i Bubíčka a posílám všem třem pohlazení (Wave) (sun) .

    1. Milá Fallowa, celá smečka ti mává (wave) 🙂 Jsem ráda, že už jsou sem tam naháči vidět i venku. (inlove)

  14. OT: Dohanim Jirku Svehlovic. 🙂 Umely kycelni kloub uz mam, ale asi nevim, co delat roupama, tak si pojedu poridit titaniove desticky do krcni patere. Ano, neurochirurg na Duke University se ponekud zhrozil nad stavem meho krku, coz ho dostalo do stavu jakesi urgentnosti. Takze otazkou uz neni, jestli chci operaci nebo ne, ale jen kdy ta operace bude. Premlouvali me na jednu za 14 dnu, ale nakonec jsem to ukecala na 7. unora. U tohohle univerzitniho profesora se ceka na volitelnou operaci az 8 mesicu, cili ten nema potrebu shanet pacienty a zejmena uz vubec ne z jineho statu. Ale mame z toho doktora dobry pocit a jsem rada, ze se to nejak bude resit.

    1. Hani, mačkám palce už teď, aby operace dobře dopadla a pomohlo ti to! Je dobře, že máš důvěru ve svého doktora (y) (y) (y)

    2. Jéééé, tak to je dobře, Hani! Ono je fajn když to takhle super funguje, a člověk se dostane hned k odbornému lékaři.

      My teď v rodině řešíme akutní zdravotní problém, už 7 měsíců. Zdravotnictví v UK je totiž zcela na pytel 🙁 a po 6 měsících jsme dostali termín k reumatologovi. Člověk je úplně bezmocnej.

      Mávám společně s promočenou psicí. Rozhodla se hupsnout do Botiče za jediným chudákem kačerem, který se tam na zimu usídlil. Bestie jedna! 🙂

      1. No jo, když ona je Krokadýlek zvyklá, že kam Kačer, tam ona. 🙂 Zdravím Kačeří rodinku; nedávno jsem pročítala celé Vánoce s Abbie a zastejsklo se mi. (h)

        1. :-)) Alenko, ale to pozvání platí! Krokodýlová bude tuze ráda. Zvláště teď, po pastelkovém útoku :-))) zelené pruhy ze psí hlavy jdou dost blbě dolu. Pozdravuji celou smečku a obzvláště Anku, stále pokrevní sestru!

          1. chudinka Abbbíšek – je z ní šašek počmáranej (rofl) Máš výtvarně nadané dítko ??

            1. Vypadá to tak, kreslí „trávu“, buď zelenou nebo hnědou :-)))) Psice si již vysloužila několik vyznamenání za trpělivost 🙂

    3. Hano! (y) (h) !
      A toho sedmýho to bude nad Atlantikem úplně svištět, ta vlna palcodržení.

    4. Hani, držím (y) (y) (y) (y) moc.
      Před několika lety jsem byla krůček od operace krční páteře…. Pomocí cvičení jsem problém rozcvičila, ale časem mě nemine.

    5. Ufff! Hani (inlove) , možná jsi měla brát ten dřívější termín – já vím, to se lehko řekne. Budu Ti držet palce každičký den, aby Tě to do operace moc nezlobilo. (y) (hug) (h)

    6. Hano !!! Jsem tady dnes zase později a hned se stavím do fronty. Budeme držet tlapky, celá smečka. (h) (y)

    7. Hani, už teď držím palce, aby ti to rychle a co možná bezbolestně uteklo. Pak přidám.
      (h) (y) (h) (y) (h) (y) (h) (y) (h) (y) (h) (y)

    8. Hanko (inlove) , je mi jasné, že před takovou operací musíš ledacos zařídit, ale pokud kolem toho doktoři běhají, je lepší o termínech moc nediskutovat 🙂 🙂
      Budu na tebe moc myslet, abys to zvládla co nejlíp. Není to příjemná představa, taková operace, ale zase si vezmi, že by ti to mělo dát pokoj a já vím, jaké je s poraněnou krční páteří trápení. A to mám určitě tak desetinu tvých problémů.
      Tak si to pro jistotu znamenám do outlooku (h)

    9. Moc držím palce. Tohle prodělal jeden známej(taky dost urgentně), do týdne maximálně dvou byl zpátky v práci a tvářil se, že to vůbec nic nebylo (ale on je dost nezmar a taky mu tehdy nebylo ještě ani 40). Tak držím palce, aby to taky všechno proběhlo hladce.

    10. Hanko, budu moc držet (y) !!
      Ono je nakonec lepší být postavena před hotovou věc a pevný termín než se trápit rozhodováním, zda jít či nejít a přitom trpět bolestí. (h)

    11. že by nový Robocop? A Hani,dávej bacha,abys v bezpečnostních rámech nepískala…(hug)

  15. Dostala jsem následují prosbu a protože jsem stálý čtenář Zvířetníku, přeposílám ji i Vám všem, snad najdete chvilinku na přečtení a pomoc pejskům z libereckého útulku :

    Ahoj, dobrý den,

    přestože nemám ráda rozesílání hromadných e-mailu, udělám dnes výjimku.
    Omlouvám se předem. Domnívám se totiž, že jde pomoc dobré věci a nic to nestojí kromě minutky času denně.Portál spěchá to. cz s Nadací na ochranu zvířat a fa. Pedigree
    spustil akci, ve které se virtuálně krmí pejsci z útulku. Stačí 5000 kliknutí a útulek dostane na daného pejska krmení cca na měsíc. Akce trvá jen do 15. ledna !!!
    Takže prosím, pokud najdete minutku času denně, klikněte na následující odkaz
    http://spechato.cz/dogs/rankings/
    Poté je třeba rozkliknout fotku pejska. Kromě podrobností o daném chlupáčovi vpravo nahoře objeví zelený obdélník s nápisem „klikni pro nakrmení“ a to je to pravé místo pro další klik. Toť vše. A jen ještě jedna prosba závěrem. Pokud jste se rozhodli takto pomoci, věnujte prosím, svůj hlas vždy nejvíce nakrmenému pejskovi. Jen tak se zvýší šance, že se podaří do konce akce nakrmit co nejvíce pejsků a Vaše hlasy zbytečně nepropadnou. Útulek totiž dostane granule jen za každého 100 %
    Díky moc

  16. Posílám pozdravy celé smečce, ale nejvíc mému oblíbenci -sametovému Bubíčkovi. Ať se vám všem daří (y)

  17. Opět nádherný článek, jak již to od Lenky Blažkové očekáváme. Moc ráda čtu a těšém se na Lenky zápisky jak z domova, tak z dovolených z Krejgáčkem. Nejvíce mě těší, že pravdivě a s láskou vypovídají o vztahu rodiny Blažků ke zvířatům a protože je všechny znám, vím že články nejsou jen literární dílka pro zábavu čtenářů, ale pravdivé příběhy plni opravdové lásky a krásného vztahu ke zvířatům. Děkuji Lenko!
    Pusinky na čumáčky!
    Smečka Itaco Star.

  18. Juhůů skoronahatá smečka!
    Zdravím Blážo, ráda jsem si zas početla. A Krejga drbu na šošoli.

      1. Vyřídím a políbím jeho prokvetlou hlavinku. Teď si užíval o víkendu s vižlajdou Aischou v horách lítání ve sněhu 😀

  19. Krejg se mi vždycky líbil, ale já asi potřebuju drbat kožich, no. Ale jak je někdo na nahatý, tak já jsem na strakatý :)Zdravíme vaši krásně poskládanou smečku a přejeme Krejgovi ještě hodně spokojeného běhání 🙂

    1. Taky zdravíme chlupatou směčku. Profesionálně smějí psi závodit jen do 8 let, takže teď už jen kondiční běh u kola. Ale Krejg to zvládá levou zadní, to více zadýchaný je cyklista, než pes 😛

      1. Zrovna jsem chtěla napomenout Krejga-šampiona, že soukromničí se svými novými úspěchy, takže on už může honit jen piciklisty… Tak ať mu to ještě hodně dlouho běhá. Jemu i jeho mňoukavým spolubydlícím uctivé pošimrání mezi oušky (nebo jinde, podle laskavého přání příjemců)

        1. To víš, psí důchodci už nezávodí, 😉 může jen na tréninky. Závody jsou přeci jen náročné na srdce a šlachy. Ale on je Krejg stále pln energie, až mu to závidím 🙂

          1. Na jednu stranu to chápu- že od určitého věku psi závodit nesmí, protože se vždy najdou lidi schopní štvát zvíře dokud to jde, a to asi v každém sportu. ale na druhou stranu, když je ten pesan v pořádku a mohl by, je to pro něj škoda, protože je mi jasný, že mu to chybí. A vůbec ale… pes v osmi letech nejni vůbec důchodce navíc! Je to pes v plný síle ještě!!!

            1. jak kterej pes… taková doga už většinou není živá 🙁 Vetránů je pomálu – ale jsou (inlove)

              Dneska jsem potkala půlročního dogáčka – hned jsem s paničkou asi 15 minut pokecala… Taky se ptala, jak moc se na 5 měsících smí hýbat, že se názory velmi různí… Tak jsem řekla – že na 6. měsících ji užene spíš on než ona jeho. Ať začně opatrněji (dlouho neprodané štěně, socializace na město nicmoc), ale ať se pohybu nebojí

              1. No jo jasně, tak s dogouškama a třeba i vlkodavama je to jinak. Bohužel (ale ono prý třeba i s berňákama, což mě dost překvapilo teda) Já jsem to brala tak obecně a ti menší psi se dožívají celkem víc než obří pesani. Nebo když vezmu ty ohařiska, či jiný lovečáky – tam je tý energie v tomhle věku ještě habakůůk. Vidím to naše pometlo zrzatý, aktivistický. Člověk aby ho ubil, že bude chvilku ležet :D. Včera jsem telefonovala s mámou, povídám mu – páč zas cáral prostorem :“Pojď sem hošíčku, tady se sval, budeme hovořit s Babinou a já tě budu mudlat.“ no, jo, jo, jo. Za dvě minuty, se ozývalo odbojný bručení, že ležel už dost dlouho a teď se se už musí něco dít. 😀

              1. To máš pravdu Renie, ale oni jsou v coursingu spíš chrťáci orientovaní na výkon, než na seniory, bohužel 🙁

                1. Nevím kolik by toho uběhl náš veterán, ale jsme rádi, že zatím chodí, chodí po schodech a je bez prášků. Život ho evidentně baví a respekt mlaďocha si umí zjednat.
                  A Krejg je krásný plyšáček (h) . V Turnově mám známou paní a ta má nahatý pejsky dva. Jsou moc pěkní. Já se ale strašně ráda zabořím do srsti a že je u nás do čeho ! A že nadávám jak pohan když uklízím. (puke)

  20. Jsou krásní a příjemní na omak, všichni tři. 🙂
    Děkuju Ti za milé a láskyplné hlášení z vaší smečky, Blážo. (inlove) Díky Tobě jsem měla možnost oblíbit si naháče, jsou to opravdu úžasná zvířata. A ta Tvá obzvláště. (y) 🙂
    Přeju všem krásný den. (h)

    1. Smečka děkuje za pochvalu a jsem opravdu ráda, že jsme alespoň trochu přispěli k popularizaci naháčů (inlove) (chuckle) (sun) (cat) (dog)

  21. Blážolí (inlove) těší mě, že modrá krasavice i Krejgáček a Bubísek jsou stále tak veselou smečkou,kde láska hospodaří, tam se dobře daří(rose1)

    1. Milá Ejško, moc ráda tě vidím! (inlove) Přišla mi na vánoce smska, nemáš nové číslo? Nemohu rozluštit, od koho je? 🙂

      1. Tak to jsem Blažolenko ráda, že moje sms tě našla, jojo, je to moje druhé číslo, ale to první mi už také funguje (zlobilo) (chuckle) zdravím modrásky (sun)

  22. OT (vzkaz od zany):
    Na hadech v sekci Setkání, srazy je nové téma – Valentýnský sraz v sobotu 11. února.

  23. Vaše mezinárodní smečka je úžasná a Krejgáček je moje láska. Mařenka mě okázale ignorovala a jen Linda jí zajímala (chuckle). Prosím o důkladné poňuhňání.

    1. Jo, jo, Lindu pěkně zdálky z bezpečí provokovala a čekala, co to jako udělá! (chuckle) (sun) 🙂 Poňuhňáno! Prosím opakovat nuhňání i na Lindě! (inlove)

  24. hezkou středu všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Krásná smečka a s láskou a pochopením popsaná. Mistra Krejga znám osobně – a bylo to mé první velké setkání s naháčem. Z výstav (i procházek) jsem je znala – ale až Krejga jsem poznala víc. A dnes těm, kteří se ohlíží po aktivním, ne příliš velkém psovi s pohodovou veselou povahou a s poměrně bezproblémovou výchovou říkám : „a co takhle čínský naháč ?? Ať už nahatý, a nebo labutěnka ??“

    Betka zdraví Mistra (nod)

    1. Krejg zdraví Betku! (sun) A máš pravdu, jak labutěnky, tak bezsrstí jsou v pohodě, veselí, pohybliví pejsci, jen se nesmí zanedbat socializace, ale to u každého pejska. 🙂
      Co myslíš, že nám připravil na dnes ráno Bubby? Rozcupovanou odličovací vatičku v koupelně zapomenutou a v obýváku nalezenou pěkně rozloženou na prvočástice! A taky jsem zjistila, že má rád Bloody Mary, ulizuje totiž ze sklenice 😛

  25. Marihuana, Crack a Bublanina ?
    Moc pěkný jménajen co je pravda. 😀

    Jen jen nevím, proč se mi hned vybavil tenhle vtip:

    Král má tři dcery.
    Přijde za ním první z nich a ptá se:
    „Tati proč se jmenuji Růženka ?“
    Otec odpoví: „No to je tak, když jsi byla malá, spadl ti kvítek růže na čelíčko, tak proto.“
    Příde druhá a říká: „Tati proč se jmenuji Fialka ?“
    Otec odpoví: „Když jsi ty byla ještě malá, spadl ti na čelíčko kvítek fialky.“
    Přijde třetí Cihelka a řiká „Hůééáááéééé“…
    😉

    Zdraví (cat) a jeho parta

    1. Jé, to se hodí, zrovna jsme s Ferdou ve při kvůli jménu pro mimoucha.Jelikož zas nevíme, co to nakonec bude, protože jako máme rádi překvapení, tak musíme vymyslet variantu pro holku i pro kluka. Tak holt počkáme, až co se vyklube a co tomu spadne na čelo (chuckle) Jen nevím, co tomu pak řeknou na matrice?

        1. On ten Vilém je v užším výběru i tentokrát. Stejně jako Otto, Felix a Viktor, vše v kombinaci s Františkem. Ale protože máme tu osvědčenou formičku, tak s klukem moc nepočítáme a hádáme se o holčičí jména. Něco hezkýho, aby to ladilo s Ludmilou ( v tom máme jasnou shodu ) . On by ten kluk byl děsnej chudák, holky by ho týraly. Hlavně Svatuše, to je takovej malej agresivní majetnickej závislák na matce.

          1. tak anby ladil s Ludmilou…Ludmila..hm, tak se koukni na Přemyslovce..třeba se tam nějaký jméno vhodně objeví .. jen mě to tak najednou napadlo… (hug)

            1. Ladila s Ludmilou, to bude druhý jméno. Anna je Faustýna, Stella je Svatava a vybrat něco k Ludmile je dost fuška. Když už máme dvojjméno dvakrát ( z důvodu dojetí (party) otce Ferdy ) , tak aby si nezáviděly/i.

              1. Ludmila-Anna, Ludmila-Eliška, Ludmila – Anežka, Ludmila-Milena, Ludmila-Běla….a nebij mne prosím…

                1. Zatím máme Nella Ludmila, Lea L. , Berta L. , Žofie L. , Emma L. , Dora L. , Maja L.
                  A já bych se měla učit vodní právo (wait) a ne se tady vykecávat, takže jdu nacpat Svatulku obědem,pohodit do postýlky na spaní a když neusnu, vytáhnu učení.

                  1. A co zkombinovat kluka s holkou – třebas Vilemína Ludmila nebo Viktorie Ludmila (no – je to dlouhé, ale hezké). Marie Ludmila by taky šlo, anebo Běla Ludmila (Marie i Běla byly u mne favoritkami, dokud je neodstrčila předporodní psychózou vybraná Tereza – v bláhové nadějí, že je to poměrně málo dávané jméno – chachacháááá). A Emma – Emma je nejkrásnější.

                  1. Já myslím, že Claudiova babička Lívie i Václavova babička Ludmila byly obě babičky jedna báseň 😀

                    1. jasně o Ludmilině snaše Drahomíře a Claudiově ženě Messalině se to asi říct nedá 😉

          2. Ludmila Markéta (viz dcera Př. Ot. I. – dánská královna Dagmar), možná i Ludmila Dagmar (místo té Markéty), Ludmila Eliška – to by se mi také líbilo. Kdybys nechtěla Ludmilu Anežku (naši světici, ale chápu, že k tvé Aničce by to asi nešlo), mohla by to být Klára – duchovní vůdkyně Anežky. Kdybys chtěla jít ještě hlouběji do historie tak třeba Mlada – to byla frajerka, odjela do Říma a přivezla do Prahy souhlas papeže s pražským biskupstvím. Navíc byla první abatyší benediktinek u Sv. Jiří. Na ženu z 10. století docela výkon. Nevím, zda by se ti líbila Doubravka – byla to Přemyslovna a polská královna, ale je fakt, že to je jméno spíše pro zvíře rohaté. Napadá mě ještě Božena – selka, která svou krásou a plodností zachránila přemyslovský rod. A třeba také Jitka, kterou unesl chrabrý BOřivoj z kláštěra a vylepšil tím svůj původ. A třeba i Judita, manželka krále Vladislava, po které byl pojmenován Juditin most. Myslím, že je z čeho vybírat.

          3. No, vidíš, nadarmo jsem z holčičky neudělala kdys Sváťu chlapečka. Hi,hi, se vybarvila. (chuckle)

        2. Má to znamenat, že letos přibude Vilímkovi bratříček? (Tady musím citovat tu známou větu „No sestřičku bych za bratříčka nechtěl!“ chichichi.)

    2. 😀 (rofl) 😀 Ten indiánskej znám, ale s Cihelkou jsem ještě neslyšela. Hůééáááéééé (rofl)
      Hned posílám mailíkem dál pro potěchu mysli mým kolegům!!!

      1. Tak já ti přidám ten, kterýmu se řehním dneska:
        Staršího, na kole jedoucího pána, zastaví v noci policejní hlídka: „Kam jedete tak pozdě v noci?“
        „Jedu na přednášku o špatném vlivu alkoholu, tabáku a nočního života na lidský organismus.“
        Policista se ptá nedůvěřivě: „Prosím vás, kdo organizuje takovou přednášku ve dvě hodiny v noci?“
        Muž odpoví: „Jako obyčejně, moje žena…“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN