VETERINÁŘ VE SLUŽBÁCH STÁTU: Pes v chatové osadě

Opět anonymně a telefonicky jsem byla poslána do chatové osady, že u jedné chaty mají psa přivázaného u stromu, moc za ním nejezdí, je to ovčák, chudák jeden!

Opravdu to nebylo dobré, pejsek přivázán u jednoho kmene, omotaný okolo druhého kmene, kastroly prázdné, možná vylité, úkryt v mrňavé boudě, dost bázlivý, i když ne vyhublý. To tak nechat nemohu.

Bylo to trochu detektivní pátrání dohledat chovatele, ale nakonec jsem dostala telefonní číslo. Chovatel se k vlastnictví psa přiznal, uznal, že situace není dobrá, ale tvrdil, že na chatu jezdí každý den, psa venčí a už mu budují kotec. Domluvila jsem si tedy kontrolu za 14 dní, uvidím, jak se situace změnila.

Když jsem za 14 dní na místo přijela, přivítala mě jen slečna, přítel je se psem na procházce. Ukázala mi prostorný, z části krytý kotec, přiléhající k jedné straně chaty. Za chvíli přivlál i chovatel. Pes byl jak vyměněný, vůbec se nebál, celou mě poskákal a až ublinkával, jak byl napitý vody. Prý chytal klacky v nedaleké říčce. Poslušnost žádná velká, ale ta změna v chování psa, když byl se svými majiteli, byla vypovídající. Teď to byl veselý, šťastný, sebevědomý pes.

Když se někdy při kontrolách zatoulám poblíž, dojdu se na něj podívat. K mé lítosti mě už nevítá, ale ze svého kotce pouští hrůzu. Ale snad se má dobře (vypadá tak) a věřím, že částečně i mou zásluhou.

Takže to byl oprávněný podnět se šťastným koncem. Jindy jsou ale podněty naprosto neoprávněné a často i na hlavu postavené. Například kolega ze sousedního okresu dostal podnět, ať posoudí sexuální orientaci jednoho chovatele psů. Prý si od něho koupili štěně a to štěně se hrozně brání, když mu chtějí šáhnout na ocas. Závěr nových chovatelů? Ten původní chovatel trpí určitě úchylkou a své psy sexuálně zneužívá! A teď to prošetřujte 🙂

Aktualizováno: 21.5.2011 — 22:03

122 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. O.T. Prosím, ztratila jsem někde emila na EvuH od Sisinky. Pošle mi někdo, či se ozve sama Eva?

  2. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) Rande. Jeden policajt se připravuje na schůzku a je z toho celý nervózní. A proto požádá svého nadřízeného, ať mu poradí, co má dělat. „Pane kapitáne, já mám dneska rande a jsem z toho celý nesvůj.“ „Opravdu? Tak to ti rád pomůžu. Půjdu tam s tebou a budu ti radit ze křoví.“
    Po půlhodině v parku. Slečna už přichází a usedá na lavičku vedle našeho policajta. A kapitán začíná radit. „Posuň se blíž,“ šeptá. „Cože?“ „Blíž.“ „Aha.“
    „A teď ji vezmi za ruku.“ „Cože?“ „Za ruku.“ „Hm.“ „A teď za trup.“ „Cože?“ „Za trup.“
    „TRAMTADADÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný večer, hezké sny
    a pěkně se vyspinkejte. ~o)

  3. OT – díky za palcodržnu 🙂 , mlaďoch má anglinu a fyziku za 1, češtinu ústní za plný počet (party)

      1. Asi to pomohlo 😉 , až u maturity zjistil, že měli číst Její pastorkyňu jako román a on si to přečetl jako div. hru…, no osvítilo ho něco z hůry a vykoumal to. Přijel plný dojmů, zpráskal oběd, kus čokolády a zmrzlinu a teď asi odpadne do zítřejšího rána.

    1. Ivo, gratuluju, je borec! (flex)
      A, Veram, vrtulník moc elegantní, jen z pohledu na ty dráty hned vedle mi docela zaskočilo.

  4. Zcela OT: Milí Zvířetníci, chtěla bych poprosit o trochu palcodržení, sobecky jen pro sebe. Zatím to vypadá na kontrakce po 5 minutách, tak budeme vyrážet do porodnice. Hlavně, abychom se protáhli v tuhle dobu Prahou, máme Podolí přeci jen na druhým konci. Jak už jsem se stihla informovat, wifinu tam nemají, takže zprávu podám až po návratu domů…. Teď jdu hodit nohy nahoru, ať to nejde moc rychle. Přeci jen ještě musí MLP dorazit z práce a odvézt mě 🙂

    1. Jéjda. Já ani nevím, kdy vlastně měl být termín. Tak to palečky podržím. Ty vlastně jedeteš skoro k nám na návštěvu :). Zajímaly by mne potom reference, my tam půjdeme (nejspíš pěšky) snad až na konci srpna nebo taky v září).

    2. Milá Kaštan – držím palce nejen tobě, ale malému Kaštánkovi. Ať dojedeš včas do porodnice a potom ať to jde ráz na ráz. (y) (y) (h) (h)

      1. BTW. Dnes hodně brzo ráno se dceřině kamarádce narodil malilinký bratříček Táda (3kg/50cm), prý to šlo ráz na ráz – od prvních příznaků do narození cca 50 minut. Maminka i miminko jsou zdraví a starší sestřička má velikou radost.

        1. Jo, takovej drobeček, to jde jak po másle (vlastní zkušenost 😀 ). Ať se jim daří (inlove)

    3. Teda doufám, že to dobře stihli a malej Kaštánek se řádně vyloupnul, ale přidržuju ještě pro sichr (inlove)

  5. Taky nechápu…a co když třeba páníček jeden-dva dny nemůže?! Což se může lehce stát…

  6. malé OT: pro ty, co je odrazovala doprava gSL OD Zoohit…už spolupracují také s ČESKOU POŠTOU…

  7. Nechápu, proč si někdo pořídí psa a pak ho na chatě zavře do kotce? Alarm napojený na telefon by byl levnější a humánnější! Když chci mít zvíře, tak ho chci mít se vším všudy, s jeho hebkým kožíškem, tlapičkami, mazlením, hraním……… Jinak to nemá cenu. Asi jako kdybych Melíška zavřela v bytě v Maršově a jezdila za ním třeba občas na víkend? To je fakt na hlavu postavené.
    Taky nechápu množiče. Teď jsem letmo mluvila se sousedkou z vedlejšího domu. Má 2 teriéry smetáčky, bílé. Tedy „bílé“ – šedivé, špinavé, asi bych do její domácnosti nevstoupila ani v holínkách. Zanedbané fenky. Jsou pořád těhotné a pořád s problémy. Teď ta jedna rodila asi 12 hodin, narodila se 3 štěňátka, všechna umřela. Na můj dotaz, zda už to bylo poslední nakrytí, když jsou při každém porodu takové problémy, jsem obdržela odpověď, že to ještě jednou zkusí! A císařem. A pak fenku dá příbuzným na venkov a pořídí si plodnější mladou fenku. Měla jsem chuť si odplivnout!

  8. Fuky, jako vždy, prima počtení 🙂

    Velké O.T. : Dnes nám pošta doručila obrovský balík. Pod jménem bylo napsané, že je pro Elišku a Ríšu. Sice netuším, čím jsme si ho zasloužili, aktivní na Zvířetníku už dost dlouho nejsme, ale radost z něj máme převelikou 🙂 Minitosca sedí už půl hodiny na zemi a skládá a skládá a skládá …. Minitiger by chtěl taky, ale vzhledem k tomu, že v současnosti je jeho nejmilejší zábavou postavit se k nějakému kusu nábytku třískat o něj vším, co mu přijde pod ruku, tak mu to asi ještě chvilku nepůjčíme. Přece jen, ty kostky nejsou stavěné na takovou urputnost 🙂
    Drazí Zvířetníci, DĚKUJEME MOC ZA NÁDHERNÝ DÁREČEK!!!! (h)

    1. Milá Tosco (h) , je to jen malé poděkování za to, že nám dlouhá léta poskytuješ prostor na Hadech. Bez této „Haraburďárny“ by se nám Zvířetníkům žilo o moc hůře.

  9. Ještě mne tak napadlo trochu malé OT – je to spíše k diskuzi než k článku. Loni touto dobou odešlo Mimi a my jsme přímo úpěnlivě hledali štěndo. Někde za rohem stála CD a směrovala nás na Mařenu. Letos je štěndů přehršel, co si kdo přeje, kluci, holky, černobílí……. Dokážete mi to někdo vysvětlit? Teda ne že bych tak strašně litovala. ale dneska v noci mne asi 3x vzbudila svou reakcí na probíhající kočky ložnicí a 5:12 budila už nadobro. O víkendu jsme spaly do 5:30 abych nevyšla ze cviku. Tak snad alespoň tohle by se mohlo upravit, vždyť má otevřeno na dvorek!!!!!

    1. Vysvětlit to nedokážu, taky rodičům dalo spoustu práce, než sehnali TR chlapečka. Jednoho jsme měli zamluveného ještě než se narodil, čekali jsme až vyroste a když pro něj rodiče jeli, chovatelka jim oznámila, že ho den předtím prodala. Renyho jsme pak „sehnali“ asi až za dva měsíce a že je až na Slovensku, byl už detail:-) V našem případě jsme ale nikdy nelitovali, lepšího pejska jsme dostat nemohli (inlove) Po letech jsem se dozvěděla, že ten „náš“ původní pejsek brzo zemřel na vrozenou vadu.

      1. My jsme loni také sháněli štěndo colie a neměli jsme z čeho vybírat protože paní chovatelka nám sdělila po čtrnácti dnech, že jsou všechna zamluvená. Tak máme Luxíčka až z Č.B. Putoval z jihu na sever. Když jsme si ho přivezli tak nám ta zmíněná paní volala ať si pro štěně přijedeme, že si ho ti lidé nevzali. Ale už jsme měli našeho miláčka. Letos byla úroda ale kdybychom sháněli letos tak určitě opět neseženeme. CD věděla co dělá.

  10. Fuky, díky za všechny články ze života!
    Jj, je to tvrdej chlebík. Ale zároveň práce v terénu, pestrá (ehm, někdy asi příliš), a přes všechny starosti a nerváky se občas dostaví příjemná zpětná vazba jako právě třeba u ovčouna. A z toho lze při srážkách s extra blby čerpat a brát trpělivost. Těším se na další příběhy! 🙂

  11. Fuky – mít klobouk, tak je hluboko, hodně hluboko smeknutý za tu práci, kterou děláš.
    Nepobírám, proč si někdo pořídí psa a poté s ním není – a to je ještě to nejmenší zlo v životě psů, to se ještě proti jiným, má tenhle hafan „luxusně“.

    Jsem moc ráda a taky vděčná, že existují lidé jako Fuky, kteří svou práci dělají doopravdy a ušetří tak mnohým živým tvorům spoustu trápení – jen by se měli klonovat, klonovat, klonovat, aby jich bylo úplně hrozně moc a taky aby měli větší páky na šmejdy, kteří si myslí, že zvíře vydrží všechno.

    1. Sem se – s dovolením – připojím. Petra (inlove) to řekla všechno za mě.
      Přeju všem krásný den! (h)

      (taky mám problémy s připojením)

    2. Presné a jasné, prilepím sa tiež. Srdce mi stíska vždy, keď idem cez našu záhradkársku kolóniu, niektorí tí psíci tam … nie všetci, o niektorých sa zjavne starajú dobre, aj s nimi často vidím ich ľudí, ale ten druhý extrém … Ako píše dole Dede, načo, načo, načo je niekomu pes, keď s ním nechce tráviť čas????? A keď nemôže, prečo si to najprv nepremyslí? Chjo… (shake)

    3. Taky se sem přilípnu, s dovolením… Petra to shrnula a převázala pentličkou, není co dodat. Jen to, že bych na podobnou práci asi taky neměl – stejně jako Xerxová bych nejspíš měl tendenci přizabít buď majitele, nebo stěžovatele – a to státní orgán nesmí… Takže díky, Fuky. Za povídání, i za tvou práci.

      A ten sexuálně zneužívaný pes mě dostal 😀 Ebony dodnes nesnáší, když se mu sáhne na záda … okamžitě se krčí. Možná ho „v minulém životě“ někdo příliš tahal za kůži nebo na něj něco spadlo… rozhodně to nesouvisí se sexem…

      1. Tedy že je tenhle svět někde jinde, už jsem si zvykla, ale sexuálně zneužívaný pes? Ten stěžovatel musí být magor.
        Šiš, aby mě teď někdo nežaloval, že jsem Aneška mučila přírodou a soustavně potlačovala jeho identitu, to je situace … (whew)

        1. no tvrdí se, že jisté úchylky mají vztah k ovečkám a nebo dogám… Asi bych se měla nad sebou zamyslet (rofl)

          1. Xerxová? Jest to Xerxová? Jestliže ano, tak to je úchylka jediná a to je p a to l o g i c k y radostné časné vstávání!

            1. o jo no… jsem restartovala… a nepřihlásila se…
              Moje vstávání se náááhodnou i někdy hodí… jak jsou mládežníci rádi, když v půl sedmé odevzdají nakojené vyspinkané miminko a chrápou dál (o) – pravda někdy i do půl jedenáctý… kdy jim vrátíme špinavé, unavené, spokojené dítko. Takové vstávací babky se hodí… (chicht – dneska odjeli a ve čtvrtek večer jsou tu zas (nod) )

                1. No přesně, Vilík má všechny předpoklady nebejt obézní dítko, co nezná než bednu a pecko (y)

    4. „Nepobírám, proč si někdo pořídí psa a poté s ním není“ …. Já jo. Znám pár případů, kdy si psa pořídí mladí lidé, většinou ne manželé, žijící u rodičů. Rodina souhlasí, ale pak najednou je pes na obtíž. A mladý pár dostane ultimátum – pes musí pryč. Mladí nemají kam jít, jsou na bydlení u rodičů závislí a i když třeba hledají samostatné bydlení, mnohdy to „chvilku“ trvá. Řešení kotec u chalupy, kdy za psem denně dojíždí, je podle mého názoru dobré řešení, rozhodně lepší než inzerát … „darujeme 2 letého psa, už ho nemůžemem mít, vemte si ho, nebo ho budemem muset nechat utratit“.
      Tož tak. 🙂

      1. …………..Rodina souhlasí, ale pak najednou je pes na obtíž…………

        no jo když ono i toto je součástí toho co nepobírám, pokud rodina souhlasí, mělo by to být o tom, že souhlasí se vším všudy a ne že si to pak rozmyslí…. ale však, Ty víš co mám na mysli.

    5. Jo, takovýho něco. Řeklas to i za mě.
      Pokud jde o to pořídit si psa a pak s ním nebýt, znám dva případy, kdy pes byl takhle v chatě, jednou jenom na čas, podruhé celej život. Vím, co k tomu rozhodnutí vedlo. Kupodivu ten pobyt na zahradě celej život byl luxusnější než to krátkodobý umístění v chatě načas. Ale stejně… svýmu psovi bych to neudělala.

  12. Jedno OT: Kolik se tak pohybuje RTG kyčlí a loktů u 35 kg psa, Nemám představu. Asi budu muset tohle za našeho Rikyho zaplatit, protože na tohle se tu nekouká a mě se ten jeho pohyb nelíbí. Nehledě na to, že na jedné přední noze má vnější dráp delší než na druhé. Občas mírně zakulhá,…prostě je kandidát na okouknutí. Ale já to u mejch holek nikdy nepotřebovala. Tak kolik tisíc bude asi tak potřeba? Stále platí, že konečný vývoj kloubů je v 18 měsících?

      1. to určitě. Bude se to dělat v narkoze, RTG stojí určitě tak 500-1000 za snímek a vyhodnocení. To bude mnohem víc (think)

        1. ano, bylo to 200 za snímek…..ale je fakt,že jsem tam chodila se třema ovčounama, takže jsem měla výhody…..

        1. Díky Romano,ono se to tak nějak schoduje s EvouŽ. Takže to orientačně bude správný. Oficielní posudek nepotřebuju, bude to jen pro mě

    1. Podle veta, tak kolem 1500-1800 (U Ginny jsem dělala i lokty). POkud nepotřebuješ oficiální posouzení, koukne se na to dost vetů „amatérsky“, protože za oficiální posouzení se platí extra cca 500. a více (to je certifikát). Ale jde to i o něco levněji, ovčem jen na kyčle a s neoficiálním posouzením musíš min. 1000-1500 počítat. Je to v sedaci (pes spí), takže záleží, co mu píchnou. Já mám u nás výhodu, že jako stálý zákazník (pacient) mám nějaké slevy.

        1. Pro chovnost musí být pes starší 12 měsíců (horní hranice není určena). Takže cca ve 14 měs., nevím přesně? Předrentgen se dá dělat už tak od 9 měsíců., ale do 12 se poměry mohou měnit.
          Posuzuje se úhel mezi hlavicí a tělem kosti stehenní, pánevní kost ( acetabulum a stříška) a rovnost okrajů kloubní chrupavky. Mně to Dr. Šebek celé ukázal, vysvětlil a změřil. Pak už jsme dostali jen papír. Orientační posouzení (ne pro chovnost) je levnější, s certifikátem je dost papírování (které musí chovatel zaplatit) .
          Radši se předem domluv, ceny se mohou lišit. Pro chov má každý klub povolený omezený počet oprávněných veterinářů. Musí mít zkoušky a povolení k posuzování, posudek je oficiální a celoevropskou platností. Oprávněných je jen několik vetů (desítky?), základ umí několikanásobně víc vetů. Proto my máme omezený výběr.

  13. taky máte dnes tak extrémě pomalý Zvířetník? Zkoušela jsem dva prohlížeče a u obou je to stejné. Je to několikaminutová odezva

    1. Ano, mám to stejné, na exploreru se to nenačetlo vůbec, firefox funguje líp, ale pomalu. Myslela jsem, že je to naším netem (bouřky anténám nesvědčí), ale asi to bude na serveru… No napíšeme jim

    2. eeejch, co Zvířetník, co Zvířetník , ale JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! JÁÁÁÁÁÁ!! TO JÁ JSEM DNESKA EXTRÉMĚ POMALÁÁÁ!!

  14. Myslím, že opravdu dobrý psí (skutečně psí, ne polidštěný) život má jen relativně malá část psů – určitě ta, co ji Xerxová nazývá zvířetničtí rozcapenci 🙂 Ti ostatní obvykle žijí v podmínkách více či méně nevyhovujících. Vidím to u nás na vsi – co se odstěhovali jedni divní lidé, tak tu myslím týraného psa nemáme, ale jsou psi v kotcích pouštění jen na chvíli na dvorek, s některými se chodí ven – většinou na vodítku, protože (vcelku logicky) svým pánůmn utíkají. jsou tu i psi uvázaní, ale většinou ve slušných podmínkách – opět procházkovaní. Náš starosta je pejskař, vede výcvikovou skupinu záchranářských psů a tedy na psy dbá. Myslím, že celkem slušné zacházení se psy v naší vesnici je i zásluha jeho dlouholetého sice mírného, ale hlavně existujícího dohledu. Trápení psů neznamená jen držení v kotcích a na řetězech – stejně mizerný (ne-li horší) mají život psi pořizovaní jen jako módní doplňky, jiný způsob je zase přehnaná péče – znala jsem paní, která po každé vycházce fenku myla, desinfikovala jí tlamu a nikdy, nikdy ji napustila k ostatním psům… samozřejmě říkala, že by za svého psa dýchala (hodně podobně postižených pánečků to říká). To je fráze, kterou jen těžko snáším – obvykle mám tendenci odseknout, že pes si to udýchá sám, ale ať ho proboha aspoň někdy pustí proběhnout a dopřeje mu trochu psí radosti. Fuky má těžký úkol – hledat hranici, kdy ještě má pes svého přece jen milovaného byť nepříliš vyhovujícího pána a kdy mu bude líp v kotci nějakého útulku. K psovi z dnešního článku – je možné, že ti lidé bydlí někde v paneláku a věří, že takhle se má pes lépe – je přece venku. Pokud s ním denně tráví čas a berou ho ven, tak budiž. Něco jiného je, že já bych takhle psa nikdy neměla…

  15. Přemýšlím, co napsat… snad že se mi taky nelíbí nešťastný pes, za kterým někdo jednou denně dojde. Pevně věřím, že to ale byla jen nouzovka – třeba nesnášenliví sousedé?
    Čelsina, když k nám dorazila, tak si taky nenechala šáhnout na ocas, vlastně ani na čumák,… asi jsem měla tu velkou chs udat (wasntme) ?
    Na druhou stranu, když jsem já někoho velmi oprávněně udala doopravdy, tak mi přišla velmi vágní odpověď. Řekla bych, že Fuky zatím není po českých zemích moc rozšířená 😉

  16. Díky za přínosný článek i za nejednoduchou práci, kterou děláš.

    A všem dodatečně děkuji za rady u mé páteční otázky ohledně čištění oušek – samozřejmě se jedná spíš jen o okolí oušek, když nahlédnu dovnitř, tak ty zákruty má krásně čisté. Zřejmě je to tím, že se rád vyvaluje na balkoně, kde se teď střídají mračna prachu s mračny pilu, tudíž je trošinku zaprasený, no. Přece si ty uši nebude pořád smýčit, kam by přišel, že ano.

  17. Používat psa jako živý alarm na opuštěné chatě se mi nelíbí…. Ale je spousta lidí, kteří si myslí, že pes venku na dvorku, třeba na dlouhém řetězu, se má lépe než pes v bytě, kde zaručeně trpí. Případně trpí všichni obyvatelé domu (vždycky- URČITĚ totiž zoufale štěká, vyje a kvílí, trousí bobky, kde ho napadne, a navíc smrdí!!!! Všichni psi totiž smrdí a velcí strašně, jen to majitelé už necítí. A ten smrad leze až na chodbu a všichni z domu to musí čuchat. I když nejlepší byla teorie o tom, proč ženské spí se psem v posteli. Odposlechnuto, nic jsme si nevymyslela.) To se pak člověk už nediví výmyslu, že pes, co si nerad nechá sáhnout na ocas, je sexuálně zneužíván….

  18. Znovu děkuji za článek, ještě víc a hutněji.
    Už se tady níže někdo divil proč si lidé pořizují psa, když s ním pak nejsou. Řekla bych, že tak třetina psů u nás žije v nevyhovujících podmínkách, ať už sama nebo naprosto proti své přirozenosti – viz paní o dvou francouzských holích a na vodítku beagle. Teda – beaglová koule. Pes v kotci na zahrádce kam je přicházen jen krmen atd. A to raději nemluvím o kočkách – sama jsem jen odvar takové Sharky nebo Karolíny, ale u nás platím za podivína.
    Ovšem včera jsem si potěšila dušičku. Prala se mne jedna paní, jestli nemáme velkého kastrovaného mourovaného kocoura. Že prý sousedka našla na silnici zraněného, jela s ním na veterinu a teď hledá komu patří. Jsem ráda, že nejprve dojela na tu veterinu, zaplatila jistě nemalou částku za operaci tlamičky a hledá majitele až po aktu. Pokud jí tedy kocour nezůstane na krku kvúlivá nákladům na léčení…..

    1. Copak my dvě se segrou, ale moje skorotchyně, to by venkovani fakt nerozdejchali,oni ani měšťáci ne..14 koček v malém bytě a stará se o ně vzorně a klidně mohla říct, zahrada se ruší, ony si ty venkovní,co jsem je krmila, něco najdou jinde..a změní teritorium…neřekla. Kam se na ni hrabu,se svejma 4 (cat)

  19. Hezké pondělí všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Fuky, opravdu klobouk dolů před tebou… Já bych na takovou práci neměla nervy. Protože buď bych přerazila majitele, nebo stěžovatele…

        1. nebojím – kupodivu si nedovolí ten péééf vzít ani ten rozmatlanej piškot, co ubohé děcko (špinavé od rašeliny) svírá v ručičce

          1. šak já vím, ale je vtipné , že péf má hlavu stejně velkou jako je velikost celého děcka 😀 :D, kdyby Betka otevřela kušnu dokořán, může dítěto sloužit jako zarážka :). Hrozně roztomilý fotky, fakt 🙂

          2. Milá Xerxová, už od rána dumám, jak asi dlouho před nezvířecí částí rodiny utajíte vaši temnou druhou stránku (bat) ?! Už vidím, jak to s babičkou sekne, až na její vlezlý dotaz (ony to babičky tak dělají, jakože „nikde ti není tak dobře jak u mne“ – chichi) „Jak pak ti druhá babička servíruje svačinku Vilémku?“ Vilda odvětí „My jíme s Betou z jedné misky!“ (chuckle)

            1. já bych ty další babči nepodceňovala… (chuckle) Ony nás dobře znají a ony TUŠÍ… Takže se raději moc vyptávat nebudou, protože moc dobře ví, co by z mladíka mohlo vypadnout (rofl) . Koneckonců Lídy mamča se taky raději nikdy moc neptala, jak její alergická dcerka u nás se psem hospodaří… A nikdy to záporně nekomentovala… Utajená alba jsou hlavně kvůli praprarodičům – oni jsou všichni kolem osmdesátky a skoro všichni jsou počítačově gramotní… takže tam by ten úlek z nenáviděných psů mohl být fatální…

        1. žádné Huhu – ale HUUUUUU – Sroluje pusinku a krásně to dlouze prozpěvuje (rofl) . Bohužel bude mít asi posunutá měřítka. Mlaďaska si stěžuje, že na velké psy reaguje, ale malé přehlíží…

    1. Xerxová – „přerazila bych majitele nebo stěžovatele“ – je geniálně vyjádřeno 😀 Plně souhlasím 🙂
      Jinak strašlivej pes a mimi na cestách nemají chybu, stejně jako Betíček 🙂 Panečku, Vilém se má (inlove)

  20. Kocky vsech kontinentu vedi neco, co my nevime..a bliti po behani je normal, koho chces Dane vinit)))

  21. Se zajmem ctu pribehy “ z terenu“ a jsem moc vdecna, za reakce na podnety a kontroly, ani jsem nevedala, ze toto ma veterinarni sprava taky v programu..je dobre, ze vyjdete do terenu Fuko a asi i dalsi, dik. Po precteni desniho prispevku me napadlo, proc ma nekdo psa, ktery zustava sam v lese, resp. v kotci ( v lepsim pripade a zda s epo zasahu veterinare „v akci“)? Tomu fakt nerozumim…..z fotek na mne kouka, pravda nikoliv zanedbany, ale trochu smutny pes. Rozumite tomu? Moc zdravim, konec sveta se nekonal))))! Ale nas kocour se choval vcer avelmi divne, tak nevim, nevim.

    1. Naše kočky byly včera taky divný, poněkud neklidný, jak byla ta bouřka..lítaly tu večer jako splašený, Pitina chtěla světlíšky – blesky.. Kačenka se ukázkově po běhání poblila,koho mám udat? Když jsou u všech původní majitelé neznámí?

      1. Kačenka Cibulka má na to patent, to nemůžeš reklamovat 😀 leda by se k autorství hlásil někdo jiný, ale to byste asi nechtěli ani jeden 🙂 Cíba je číslo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN