PSI: Tak já teda hlásám, když jste chtěli hlásání

Maminka tuhle říkala, že prý mě někdo na Zvířetníku osočil, že se flákám a nehlásám. To teda není pravda, já se neflákám, já jsem se učila, protože jsme měli zkouškové období. No fakt, taky jsem psala bakalářskou práci – teda když mě k tomu Kačka pustila, což se stalo jen výjimečně. Se o tu placku s čudlíkama nějak bojí. Má si to uklízet, všichni si mají udržovat pořádek a nenechávat věci válet.

Já když jdu kontrolovat podkroví vždycky uklízím (bohužel i kočičí hovínka ze záchůdků) a uklizené rovnou vezmu dolů. No pochopitelně že v zubech, já tlapky potřebuju na chození a v zubech unesu všechno. A toho plyšáka si měli uklidit a bačkory a ponožky a ty záchůdky taky. Oni si myslí, že vychovávají mne ale omyl, já vychovávám je. K pořádnosti, jasně. Tím jste jistě pochopili, že chození po schodech mi už nedělá žádné potíže a chodím i sama. Jenom v noci ne, to si musím vzbudit maminku, oni sice dali na schody noční světýlko, ale umím já odemknout dveře na dvůr? Neumím, tak proto si musím vzbudit maminku.

Ale přiznám se, že to většinou není kvůli čůrání, ale je krásné ležet a poslouchat jak si pejsci povídají, čuchat a přemýšlet. No, ve tři ráno mi to jde nejlépe. Jenže potom si najednou vzpomenu, že asi maminka čeká, tak začnu drásat dveře, aby mi přišla otevřít. Ona nemůže do postele, to by mne neslyšela a tak sedí zabalená v křesle a klimbá – víte někdo, co a jak se to dělá? Maminky se zeptat nemůžu, ona je většinou trochu naštvaná, sice mi nic neříká, ale to já poznám. (Majda je typická povahově, ale vcítění má opravdu maximální.)

Káťa říká že jsem její malej empatik, ale to přece není nic nenormálního, že já vím, co si oni myslí a co je bolí. Ale fakt je, že já to poznám i u kamarádů. Máme jednoho, který žije sám se svým Maxem, toho můžu vítat po Majdím a tuhle přišel a já věděla, že je zle. Že je moc smutnej a že ho voni asi nerozveselej. Tak jsem si sedla k němu na gauč, aby věděl, že já vím a celý večer jsem mu vyprávěla, že určitě je někde pejsek, který čeká na něj. Tak snad to dopadne dobře. Zatím teda mucká mě, protože nějak toho pejska ještě nenašel. Ale já mu při každé návštěvě říkám, že bude zase dobře. Taky si myslím, že musí hledat pejska, který dokáže být doma sám a čekat až se jeho člověk vrátí. Já jsem taky sama, ale já jsem na dvorečku a kolem chodí spousta lidí a hlavně dětí a tak vlastně nejsem sama. A když si někdy odpočívám, tak se maminky ptají, co se stalo, že nejsem za vratama a nemazlím se s nima.

Včera mi bylo 14 měsíců, už jsem velká slečna a musím se prý podle toho chovat. A já si myslím, že je to blbost, já jsem pořád malé štěňátko, a velká slečna být nechci. Ale alespoň trochu radosti jim udělám a budu aspoň občas poslouchat. Já bych to pochopitelně zvládla pořád, ale to je taková nuda. Si představte, že si běháte po poli a čucháte si toho zajíce a najednou pííííííísk. To teda znamená, všeho nech a poď ke mně. Já to přece vím, ale když půjdu k ní, slupnu piškota, vrátím se, tak ztratím spoustu času. Vždyť to jde udělat jednoduše – dočuchám, doběhnu k ní, slupnu piškota. Akorát ji nesmíte nechat k sobě dojít, jakmile se blíží je načase fakt všeho nechat a pádit. Tím pádem vás pochválí a nakonec kápne i ten piškot.

Fakt jsem spokojená, jenom jedno mi chybí – kamarádi. Mám, pochopitelně že mám, ale málo. Tak za prvé, s volfčákama se nebavím, jenom s jedním, toho znám od úplně malička a přes plot se vždycky zdravíme. Potom mám Ozáka, ten je teda drsnej a s tím je to dobrý. Potom Lily, to je moje schovánka (neboli Majdina protege. Je jedním ze šesti štěňat kříženců labradora, která se našla těsně před Zvoněním při úklidu. Byla už dost velká, tak 2 měsíce, 4 nakonec zůstala u kontejneru na hřbitově, ale dvě zkoumala okolí a spadla do kanálu. Všechna se zachránila a obyvatelé obce si je opravdu urychleně rozebrali, SLÁVA JIM)

Potom jednoho krásného goldena, s tím si hrajeme a běháme a vůbec a hlavně Brixi. Ona je o něco málo starší, bernská salašnice, stejnej poděs jako já. Chodí na procházku ještě se svojí maminkou, ale ta se s námi honit nechce. No takže v sobotu šla Brixina maminka domů čistá, zatímco Brixi byla skoro tak krásná jako já – teda černá. Jo a taky mokrá, protože jsem jí ukázala, že voda je panečku něco a po takové koupeli je nejlepší se proběhnout ve vypuštěném rybníčku… nejlépe to několikrát zopakovat. Na mě je špína vidět až když vstanu z gauče, ale ona má normálně hnědé nohy a náprsenku jako sníh… ale černá je elegantní.

No a sem tam nějaký cizí pejsek, který si rád hraje a nebojí se. No a tím to končí, i k nám na vesnici přišla móda pidipsů a jejich páníčkové se bojí, že bych je zašlápla. No a hlavně nejsou na okusování a to my s Brixinou se teda okusujeme a slintáme a shazujeme a zaleháváme a to by asi s tím drobkem dělat nešlo. No a víte, že existují i pejsci, kteří druhé pejsky nemají rádi a dokonce je kousnou? No tak u nás takoví jsou.

Určitě byste chtěli vědět, jak jsem to natřela té ublbené Lin, když se vrátila z toho móře. No ta koukala, když jsem se k ní vevalila do pokoje, teda chvíli koukala a potom se ježila a vrčela a tak jsem si řekla, že si ten její ublbenej pokoj může nechat a bejt si v něm třeba nadosmrti – hladem, protože dolů ji nepustím. Tak to mi zatrhli, do pokoje ji taky musím pustit, dokonce musím snášet, že chodí mojí mamince dávat pusu do koupelny. A eště na mě zdvihá pysky a ježí se. Dobře, já to všechno vydržím, ale když jede domů a táhne s sebou spoustu věcí tak přece musím zjistit, jestli tam není něco mojeho. No tak jsme se trochu chytly a Alenu jsem chytla za zadek, když mě na ni nechtěla pustit. Asi tam má mozek, protože jim konečně došlo, že nejlépe před odjezdem naložit do auta Lin, abych mohla proclít jejich tašky bez toho, že by se mi do toho vměšovala. Dobře, občas na sebe štěkáme, ale na procházku spolu můžem, jenom si se mnou nechce hrát.

No a žijeme si společně všichni spokojeně. Když je dome Kačka tak trochu lépe, to nejsem sama, ale i tak to jde. Ráno se pomazlíme, dojedeme po kočkách a jdeme ven. Nikdo na mne nespěchá, prostě si lítám a lítám. Doma se maminka převleče a já dostanu masíčko a jdu teda na ten dvorek. Ještě mamince zamávám (vyvěsí se hlavou mezi vraty a úpěnlivě kouká) a honem na tu dobrůtku. Přes den to záleží na tom, kdo jde okolo, ale moc dlouho to netrvá a tatínek přijede z práce. Zatímco se svléká, já demoluji dveře a vrata a poté tatínka. Pak dostanu jogurt, aby mi nebylo líto, že jsem byla sama doma a čekáme na maminku.

Tu taky trochu oslintám a jdeme veeeeeeeen. Večer si dám k televizi kafe (zvykla si škemrat na Kátě kapučíno, tak ho dostane trošičku do mléka) no a když mám náhodou hlad, tak granule. Ale to fakt musím mít hlad. Spinkám před maminčinou postelí a někdy k ránu si lehnu k ní, tiskneme se k sobě a asi tak 10 minut to vydržím. Tak si myslím, že časem si to tady zařídím zcela podle svých představ, jen co je trochu ukolébám. A moc se těším na jaro, maminka mi slíbila, že budeme spolu jezdit plavat. No to jezdit se mi moc nelíbí, ale asi to budu muset vydržet.

Vaše Majda

Aktualizováno: 21.2.2011 — 19:41

205 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Nemam dnes cas pres den neco dodat, tak jen kratce. Majda je medvedi zlaticko. Tihle psi mne moc fascinuji. Jednoho NF mela mojeho otce rodina pred valkou – Balu se jmenoval a otec o nem casto povidal.

  2. Hlásím, že Polárka už je doma. Už zvedá hlavu, ale je taková dost kymácivá. Větší problém je s Borůvkou- krouží kolem transporty a kvílí, že její kočce něco je. Nejdřív zkusila transportku otevřít tím, že do ní dloubala tlapkou, pak jsme sundali horní půlku a nechali jí kočku očuchat. Byla celá nervózní, že její kočka divně smrdí a kroužila kolem ní- pořád k ní čuchala a kvíkala. Olizování jsme zatím zakázali. Takže kočku budeme muset uložit na noc do koupelny, kde bude mít klid a odnikud nespadne- a nebude tam psí pečovatelka…

  3. Majda to má moc pěkně zařízené už teď. Její přivolávací systém je mi důvěrně známý (chuckle)

  4. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) Konverzují dvě dámy na plese: „Co říkáte toaletám?“
    „Nic, ještě jsem tam nebyla.“

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný večer, hezké sny
    a pěkně se vyspinkejte. ~o)

    1. Muhehe! (y) (rofl) (rofl) (rofl)

      No, ale ona opravdu není toaleta jako toaleta a jako toaleta – před vánoci jsem byla na společenském večírku našeho obchodního partnera v SaSaZu. Na toaletách na dveřích zevnitř mají velké ploché televizní obrazovky. Tak jsem nevěděla, jestli mám reklamovat, že tam nepromítají žádný film, nebo mít opocené čelo z pocitu, že tou obrazovkou na mě někdo kouká; byl to moc nepříjemný pocit, že Velký bratr je všude. (whew)

    2. (y) 😀
      Potkají se dvě sousedky a jedna říká: „Vemte si buchtu.“
      Druha na to: „Hmmm, trouba vám dobře peče.“
      „To jo, ale těch řečí co nadělá.“

  5. OT: upadl mi na nos foťák Canon A 590 a pokřivil se mu zasouvací objektiv ;( , takže nejde zavřít. Prosím, nevíte někdo o rozumné opravně? Sice jsem něco vygůglila, ale radši bych, kdyby měl někdo dobrou osobní zkušenost. Děkuju. (f)

    1. když (v záruce) začal pochybně chrastit polovičky canonek, tak skončil v jediné záruční opravně v Praze na Vinohradech (AWH servis). Rychle opravili, bezproblémová komunikace… Jinou zkušenost nemám.

      1. Muhehe, Batýsku (inlove) , naštěstí jen na svůj. (chuckle) Ačkoli – třeba by to přežil a já bych pak pak sháněla opraváře na nosy. (chuckle)

        1. Ajjajaj, jsem jakási mimózní. Rozhodně mě v prvním okamžiku napadl ten Tvůj. Hned jsem se strachovala o Tvoje zlaté stříbrné cajzy. (wasntme)

  6. Medvídka je úžasná. 🙂 (h)
    Nemůžu sloužit žádnou historkou se zachraňováním lidí psem. Jenom moje první, něco mezi pudlem a teriérem, se s náma účastnila matračkových vodních bitev (uměla zvrhnout nepřátelskou matračku a nezvrhnout přátelskou, čti moji), jezdila se mnou na kajaku a málem mě jednou utopila, když šla z kajaku lovit kačeny. Že mě otočila spodkem nahoru a hlavou těsně vedle šutru, to by mě neštvalo tolik, jako že mi u toho vykopla pádlo. 🙂 (mm)
    Penynu jsem naopak zachraňovala z vody já. (Možná o tom někdy povykládá. )

  7. Jako puboši jsme měli partu a chodili se koupat do Labe „ke stromu“. Bráchvé B.+J. brali vždy dalšího člena party. Ano, byl to pejsánek z rodu medvědovitých 😀 . Všechno bylo bezvadný. Jen když jsme šli plavat, tak Alana potupně přivazovali ke stromu. On nás zachraňoval všechny šmahem. Nejen, že slabší povahy se málem utopily, ale všichni jsme měli tělíčka, jak po linčování. (clap)

  8. Inko, chlupatou medvědí holčičku pustě závidím 🙂 . Je milá, krásná, tynteligentní, dobromyslná… prostě nej. Hodně společné radosti!

  9. je další úžasně (sun) den. Využila jsem plné tašky papírů, které musím zpracovat a zdrhla z práce domů. A protože papíry vydrží v tašce spinkat v klidu až do večera, vzala jsem Kosatici a nechaly jsme se po obědě vyvézt polovičkou kousek do hor (páník nám dóóóst záviděl) . No a právě jsme se vrátily z dlouhé procházky plné sněhu, ledu, ledopádů, přechodů zamrzlých potoků (hatě a mostky v tomto počasí nejsou k použití) , stádeček srnčího… prostě parádní zimní výprava. Beta si donesla pár odřenin a šrámů (větve padlých stromů a ostrý starý firn) a já zmrzlý uši…
    No – půjdu najít ta lejstra…

      1. to je snad normální, že se se psem chodí ven :O (rofl) Kdybych měla být v zimě doma, tak jsem doma od posledního týdne v listopadu ještě teď… A (sun) teplotu vytáhlo na sympatických mínus šest – a nefouká – takže pohoda.

        Betka si to moc užívala (až na ty ledopády) a já koneckonců taky (nod)

        1. Tak to závidím, u nás sluníčko jen chvíli dopoledne a fučí, že by psa nevyhnal. Holt někdo zapomněl zavřít Moravskou bránu a bohužel severovýchodnímu proudění nic nestojí v cestě.

    1. Zmrzlý uši! (whew) Samozřejmě bez čepice, bos, žejo? :O Jsi děsná sněhová Xerxová, Xerxová! :* (chuckle) DDDDDDDD to se nesměju, to mi z Tebe cvakaj zuby! (rofl)

      1. bosa nee (tada já nee, Betka joo) dokonce jsem neměla botasky, ale kotníkové goratexy. Čepička, čelenka i šála spinkaly doma (nikdo po nich neplakal). Rukavice šly na procházku, ale celou dobu neopustily kapsu…
        A zcela výjimečně jsem nezapomněla foťák, takže i dokumentace bude…

        1. Šiš Xerxová, ty jsi ale nadšenec! (whew) My jsme vzali rozvášněnou smečku za poledne na Čertovy hrady – to bylo příjemně teplo (asi -7) a v lese ani moc nefičelo, zato na hřebeni od Zálesí to bylo dost kruté. Poslední várku dřeva jsem přinesla domů kolem páté – to už bylo -11 – a vichr byl na hranici smesitelnosti. Jsem zalezlá u kamen a psi půjdou maximálně na čůračku – na vycházku mě do zítřejšího slunka východu nedostanou 🙂

          1. tady naštěstí opravdu skoro nefouká – hory nás chrání. Těch mínus dvanáct už tu je taky – ale protože jsme se dosytosti vyběhaly v lese, tak už taky Betce bude stačit jen rychlé zahradní venčení.

            Co milostný trojúhelník ??

            1. Nejlíp funguje rozdělování (organizuju přesuny mezi pokojema a zahradou), jinak situace je nezměněna, občas je Bertík v pokoji na vodítku. Vuvu je bestie – když na ni nemůže uvázaný Bertík skákat, tak se mu promenuje pod čumákem (devil) Kazana průběžně muchlím a ujišťuju ho, že mu na záletnou děvu dohlédnu – aby nebral spravedlnost do vlastních zubů. Venku to bylo v pohodě, Berry jednou dokonce pro Bertíka zaběhla, když se zatoulal za stromy z dohledu. Ne, že by to byla pohoda, ale zvládnout se to dá 🙂

        2. Tak já se hlásím ke Xerxový – na vycházku po Jizerkách teda nemám nárok, ale aspoň jsem šla přes Stromovku domů pěšky. Bylo nádherně (sun) ! Já teda byla nabalená jak pumpa, žádný bez klobouku… ale suchou zimu mám ráda 🙂

          Čímž neříkám, že bych nechtěla jaro, ale zaplaťpánbu za sluníčko (inlove)

        3. I my byly s pejskovýma venku na dlouhé procházce, ale naštěstí v údolích, takže nefoukalo, bylo zmrzlo, žádné bláto, prostě krásně.

  10. Děkuju moc za krásná přání, která mi udělal radost. Jojo, je to tak, jeden den svátek, druhý den narozeniny a to mám doma ještě dva Petry, kteří slaví dnes na mé narozky svátek (inlove) Tímto posílám přání všeho nejlepšího Petrům, kteří slaví svůj svátek dnes (f)

    1. BlažoLenko, všechno nejlepší k narozeninám a dodatečně i k svátku. (hug) (h) (^) (rose1) (h) (d) (sun)

    2. Blažolenkoooo a všechny modré kvítky – gratulujeme a posíláme spoustu (f) (f) (f) a konečně (sun) a jaro!

    3. Jů, tady se slaví! Blažolenka a Petrové! Tak všechno nejlepší, hodně hodně zdraví, pohody a radosti! (rose1) (rose1) (hug)
      Ať se všechno daří a ať se zvládne prostě všecko, co se zvládnout musí!
      A fotka – dávala jsem ji sem? Už nevím. Ale stejně stojí za kouknutí.
      http://www.astro.cz/apod/ap101101.html
      A tu černou chlupatici moc závidím.

    4. Jj, vaše rodina je vzor kumulovaných oslav. 🙂 Leni, pevné zdraví, hodně štěstí, pohody a lásky. A splnění nějakého tajňáckého krásného přání (inlove) (^) (rose1) (sun)

  11. Majda je sladká, pes přesně mé oblíbené velikosti, jen to koupání, to by asi náš plechový bazém nepřežil a to by dětem moc radosti neudělalo… Tak mávám, posílám podrbání krásnému méďovi a těším se na další hlásání.

  12. Já mám ze všech Zvířetníkových povídání nejraději tu formu, když zvířátko pěkně samo bonzne na své páníky, jak u nich strašně trpí a jak by jejich domácnost bez jeho denodenní péče stěží fungovala!!! No a Majda to fakt umí!!!! Já jsem kdysi moc a moc chtěla novofundlanďáka, protože miluju tyhle heboučké dobrácké obříky a jejich pohodové chování. Jenže pak jsem jednou chvíli
    hlídala novofundlanďáčího kluka, který byl bezva, ale na vodítku si prostě vedl on mě a ne já jeho. A v tu chvíli jsem pochopila, že tohle plemeno si můžu jen občas pomuchlat, ale nikdy pro ně nebudu vhodnou alfa šéfovou.

  13. Mila Inka, spolahlivo si ma zase vytiahla spoza buku, ako uz vtedy, ked si si na zvieratnik prisla nastojcivo povzdychnut, ze bez cierneho metrakoveho milaska je zivot prazdny a nutne nejakeho potrebujes!
    Vtedy vo mne az zatrnulo, tak zivo som si to prazdno vedela predstavit a moc moc som sa potom tesila, ze sa Majda nasla v pravej chvili (no pravda, sikovne zvieratnice potiahli nejake svoje zazracne spagatky a CD trochu helfli). Tak sa s tebou tesim aj teraz, Majda je krasavice inteligentni a v tom prosim nie je ani stipka ironie. (h) To ja len přávidím (ale teda fest! (angel) )

    1. No, Majda je hlavně úplný opak toho, co jsem chtěla a měla objednané u CD. K tomu všemu již citovanému je opravdu akční hrdinka, která neustále stojí na zadních, skáče jako klokan, lítá jako chrt a navíc noruje a chytá myši a stopuje zajíce. Její živost je naprosto protipólem normálního projevu fudláka. Takže nejen baba, ale navíc poděs. Té by sotva stačili dva mladí sportovci a ne dva skorodůchodci.
      Hlídali jsme v neděli vnoučata a když se tohle honí po bytě s dvou a čtyřletou vnučkou, to je teda maso. Tu mladší převálcovala venku a zachránila ji pouze silně polstrovaná čepice, starší dokonce houpala na houpačce. To že se holky nají jen pod dohledem svalnatého ošetřovatele, jinak jim to prostě sežere, o tom žádná

      1. Neboj, ved ona je este stale steniatko majinke (do hlavy prosim neee), este sa mozno casom sama trochu spacifikuje. Aspon vidis, ze jak vam hned ozila domacnost (angel) A ste borci, ze taku nadielku zvladate!

    1. Přejeme hodně zdravíčka, hladíme ručičkama/předníma tlapičkama, máma klasika. (h)

      1. No, já nevím, jestli by medvídek neměl trochu přehodnotit svůj vztah k tomuto přírodnímu atb, léčivému médiu na všechny choroby, upíry zahánějícímu………. prostě všeléku! (rofl)

    2. ………………… (f) Pů, všechno nejlepší. (f) …………..
      ………………….. Hezky oslav a užij si svůj den ………….
      …………. (d) (dance) (d) (dance) (d) ………..

  14. Dotaz. Někdo mi vyprávěl, jak jinej někdo si ke svým malým dětem pořídil novofundlandského psa. A pak musel zrušit bazén jelikož pesan neustále zachraňoval a děti si nemohly smočit ani nohu by se peso okamžitě nepřiřítil a nadšeně je nerval z vody. Je to možný, chovatelko?

    1. Je to možný, měli jsme s tím neuvěřitelné problémy když jsme jezdili s Bohoušem na vodě, Mimi vyhnalo ze Seče všechny koupající a Majda jistila děti na zamrzlém rybníku.

      1. Takže to vyprávění chrudimských občanů,jak je z vody na přehradě tahal a honil černej velkej pes (oni teda mluvili o nukleárním hovadu), to bylo Mimi? (chuckle)

        1. Červen 2000 přehrada Seč,červen 2003 Břehy, 2000 Dalešice srpen, to byly naše srazy a jeho přehrady

    2. Známých Ctirádek (něžný fundláček cca 70kg) zachraňoval paníčku.
      Dovolila si strašně nebezpečnou akci ,v parném létě si natočila vlasy
      vzala plavky a venku ve stínu se chladila v sedací vaně.
      O‘ hrůůza panička ve vodě ,milý pejsek přiběhl popadl paničku
      za natáčky a rázně ji odvlekl do bezpečí.pak seděl a usilo.vně hlídal tu nebezpečnou věc

    3. Je to tak. Labrouš a ostatní retrívři se to mohou odnaučit, foundlák těžko… Ten je fakt záchranář

      1. Dá se na něj trochu vyzrát, protože všechny holt zachránit nezvládne, oddělí se ze stáda jeden mučedník, který je psem šikanován a do vody vpuštěn maximálně po kotníky

    4. Svého času jsem o tom četla v nějakém rozhovoru s Michalem Tučným – blahé paměti (u) , že jeho novofundlanďák ho pustil do jejich malého kulatého nadzemního bazénku jedině tak, že Michal chodil uvnitř bazénu kolem dokola a pes vně bazénu chodil s ním a držel ho přitom za zápěstí, aby se mu přece jen neutopil….

      1. Kamarádka Svatka měla nádherného pana psa NF, který přivázán k nárazníku Trabantu auto dotáhl po břehu téměř do vody.

  15. Majda je krásný pes!!!!!! takový medvíkovitý, no – přesně můj typ (blush) :* (inlove)

    1. do háje zelenýho (blush) – jasně že medvídkovitý (h)

      a to jsem to po sobě četla, chjo

    1. (rofl) (rofl) tedy každý má jiná měřítka. Sice opravdu nejsem příznivec „sendvičů“ – tedy psů, které bych mohla vložit mezi dva chleby, ale některé velikosti jsou pro mě nadměrné. I když Xerxová by se mnou určitě nesouhlasila, ty i Inka to také vidíte jinak. Prostě máte v tomto směru trochu větší měřítko. (rofl)

      1. Jistě, Majdulka je kapesní fenečka, je sice malinká, ale zase je hodně pohyblivá. Holt už žádného velkého psa mít nebudeme, musíme si pomalu zvykat, Majda je zlatá střední cesta

        1. Milá Inko (inlove) , tak si myslím, že na kapesní fenečce Majdulce by se dala docela dobře vykládat teorie relativity. (chuckle)

          1. Ad teorie relativity 🙂 . Já si (coby osoba psoneznalá) nějak z těch článků moc neuvědomuju velikost těch pejsků. Teď jsem si na Pražení podrbala Ešuska a strašně jsem se divila, jak je veeelikej, nějak mi to z těch fotek nepřišlo.
            Jinak moje teta měla kdysi taky pejsinku jménem Majda – jorkširáčici mrňavou, jak vidno jméno to je jak na velkýho tak na malýho pejska.

      1. proč Nasti ?? Před Nasťou čekají na představení ještě dvě starší „ségry“ … Prostě tři články dluží ! (nod)

        1. Xerxová chodila za školu, teď to na ni prasklo 🙂 Ajrin byla na NP v roce 2002, první Venda v 2007 🙂

          1. nechodila za školu… (wait) ona si pamatuje a dokonce i zná fotky a taky „poněkud netradiční standard…“ na Hadech… Ale to mi chceš namluvit, že se od roku 2007 nic ve smečce nezměnilo ?? Kecáš !! To já jen bojuji za mladozvířetníky a taky za tvé „staré“ dámy, které mají nárok na zviditelnění (rofl) Ale zdá se, že je držíš zkrátka a nenecháš nic štěknout (chuckle)

              1. no – alespoň stránky… (chuckle) Ty se snad bojíš, že by třeba Vendelínka-Evelínka na tebe něco prozradila, nebo co…. Ta taky žádný hezký povídání tady neměla… A mě se „huberti“ líbí víc, než ty tvoje chlupatice (chuckle) (rofl) Tomu říkám plemeno s historií a elegancí (wave)

  16. Pěkné hlásání, pěkné…. Tak je to správně, tak to má být…..
    Jen se snaž a tu svou smečku budeš mít dobře vycvičenou. :*
    A nenech se zviklat, černá je vážně elegantní. A růžové doplňky ji krásně oživí (viz obr.1). 😉

    1. No jasně, že černá je pěkná. A růžové doplňky? Zkus to vysvětlit PetřeK ? Ta nějak na růžovou hudrala. A přitom Ešus má určitě růžový jazyk a Petra taky (jedině čaučau má jazyk modtý (wait) ), tak nevím, co s tím bude dělat. 😀

      1. Přesně na PetruK jsem myslela… (chuckle) Jak Majdě ta růžová sluší. Barunce taky. Ta ovšem marnivě svou černou hubu ozdobila ještě navíc stříbrným jíním. 🙂

          1. hele – ty fusky ale musela mít už z domova, ne? :O 😉 …. se mi moc nechce věřit, že by se tam na tom sněhu i přezouvala (rofl)

    2. Jo OT. Bubu, dostala jsi to bažantí peří? Posílala jsem už kolem vánoc. Na mail mi nepřišla zpráva.

      1. Dostala, děkuji moc, u tatánka jsem si šplhla. Prý v příští sezóně by užil bažantí sekundární letky (párové). Muškám na křidýlka. Nojo, podej čertu prst….
        Jsem ti psala, musím zkontrolovat, jestli to odešlo. Se stydím. A děkuju.
        A co záda? Pořád bolí?

        1. Na příští sezónu prosím přesnější popis, co tatánek chce. Připomeň se. Doufám, že sezóna bude. V bažantnici se mění šéf. Ale o psy je vždy zájem.

          1. A ne že přijdou indiáni !!! Já už bych taky prosila nějaký péří i to malý od krku ..na náušnice…

  17. Majdo na tom gauči Ti to moc sluší! A ne abys znárodnila mamince ten nový polštář s perličkami, co si objednala kvůli lepšímu spaní (tedy fakt nevím proč, když jsi stejně pořád vzhůru) a aby jí nebolela záda. Když se Ti bude líbit, tak Ti taky takový ušijeme.

  18. Milá Majdo, moc se Ti omlouvám, číst budu až pozdě večer a to už budou všichni ( nebo aspoň většina) Zvířetníků spát. Co ale nepočká je, že musím popřát k narozeninám kouzelnici s kamínky:

    ……………. (d) (^) (d) (^) (d) …………….
    ….Milá Blážo, Ty jež vládneš kouzelným kamínkům,
    ………..přeji Ti štěstí, zdraví, dlouhá léta, …………..
    …..aby Ti nápady přicházely jako ranní sluníčko…..
    ……. (h) Vzpomínám na Tebe (h) …………….
    … (sun) (f) (sun) (f) (sun) (f) (sun) …

      1. Prilepím sa sem k blahoželaniam:všetko,všetko najlepšie pre Blažu a Pu/s krúžkom/.Ta Majda je krásna,prvý raz počujem,že toto plemeno tak urputne zachraňuje.-ale ja denne niečo prvý raz počujem-teda čítam.Nie som tá správna vzorka na štatistické údaje.

    1. (h) A hebké tlapičky Tvých zvířátek ať Tě hodně dlouho hladí (rose1) (sun)

    2. Všechno nejlepší, milá Blažolenko (inlove) Ať jsi zdravá, spokojená a kamení v tvých rukou jen kvete (h) (f) (sun)

    3. (handshake) všechno nejlípější Blážo ! Zdraví, spokojenost, přátele na dosah…hóóódně radosti (rose1)

    4. Hodně zdraví, spokojenosti a spoustu krásných šperkových nápadů (f) (^) (d) (sun) (f)

    5. Jé, Blažolenko, všechno nejvíc nejlepší když už máš nejrychlejšího Krejga a nejlepšího juniora! Tak krásné narozeniny! (h) (rose1) (^) (d) (cash)

      1. Milá Blážolenko, takhle pohromadě se svátkem to mám taky. Přeju všechno nejlepší a velmi často na tebe velmi vděčně vzpomínají všechny ženské v naší rodině – sestra oslňuje posluchačky ve škole růženínem na stříbrném loži, dcera nesundá velký modrý kámen a já jsem se svým růženínem půlkilákem už pomalu proslulá. Tak ještě jednou všechno nejlepší (rose1) (rose1) (rose1) (rose1) (rose1)

    6. Milá Blážo, přeji úplně to nejlepší k narozkám, hezky si je oslav a ať se ti daří všecko, do čeho se pustíš (f)

    7. Milá Blážo (inlove) , páč jsem skleróza, vždycky zapomenu, že Ty t máš slepený a s Petry dohromady. (fubar)

      Takže Ti přeju všechno nejlepší a hodně pohody a zdraví a korálků a kamínků (f) (h) (sun) (h) (f) , a Tvým Petrům taky. (nod) (h) Teda, jim bez korálků! (chuckle)

    8. Blážo, přeji Ti hodně zdraví, rodinnou pohodu a stále tak šikovné ručičky (h) (rose1) !

  19. Oni ti novofoundlanďani fakt mají něco s flety společného (pravděpodobně je tam někde společný předek, kvalita srsti a vášeň pro vodu). A jak koukám na Majdu, tak i v tom pohledu je něco… Je fakt, že naše holky nejsou takoví medvídci (i když Ája se teď snaží- žere jak nezavřená a na rozdíl od Ginny už nekojí).
    Ale Majda je nádherná holka, malé štěňátko (chuckle) a má skvělou rodinu. A ještě bude bakalářka 😀 . O tom, co se natahá „nepozorovaně“ špíny na malém černém pejkovi něco vím (dohromady máme víc kil a podstatně větší povrch). A jak se umí přitulit a hřeje takový pes…

  20. Milá Majdo, jsi moc krásný medvídě, zachraňuj, zachraňuj a piš. Pančičce přejeme úspěšná studia a hodně zážitků s Majdou. (inlove) (y) (h)
    Jo a 3 hodiny táno, fakt dobrá doba na meditaci. Chce to přímo jogínský výcvik. (rofl)

    1. Já už jsem si tak nějak zvykla, jen mne štve, že ona si neštěkne a tak třeba půl hodiny trčím v obýváku když bych klidně mohla být v posteli. Žádný náš pes nemohl být celou noc sám venku – což kdyby metrákové hovado někdo ukradl, že – takže tyhle noční chvilky mám už 20 let zažité, vlastně nejdřív děti, Kuba se budil tak až 16x za noc, Kačka vstávala v půl páté, když to pomalu ustalo tak psi. Noc bez přerušení prakticky neznám

      1. Je kouzelná, kouzelná, kouzelná. Nic lepšího mě nenapadá. A na to noční buzení jsi si ještě, paničko, nezvykla? U nás jsme to vyřešili prolézacími dvířkami, i když na kokra jsou „normální“. Na tu vaši berušku by jste asi museli udělat prolézací dolní půlku dveří (chuckle) .

        1. To už mohou nechat otevřeno celou noc, ale momentálně tak trochu táhne. Přece jen únor je únor. (chuckle)

          1. Od jara do podzimu opravdu máme otevřeno, jen nevím jak s Majdou. Mimi spalo dole a tak to ohlídalo, ale zatím spí Majda buď u mé postele, nebo s Kačkou . Uvidíme

  21. Je tu -11°C, vůbec se mi tu nelíbí….a to jak v Pardubicích,tak v Přelouči…já chci teplíčkooooo,sluníčko…tak +25°C max. a bez pylů a hmyzu (angel)

    1. Tys opravdu nenáročná 😛
      Já nejen chci, já potřebuji teplo. Abych mohla vypustit štěňata (už jsou samovypouštěcí, včera poprvé šli po schodech všichni). A dokud bude takhle, zájemci o to stát se páníčky krásného pejska se nepohrnou….

    2. Hmmmm. K tomu ještě aby tráva tak moc nerostla kvůli sekání, aby pršelo jen v noci za účelem zalití kytiček a aby ta teplota vydržela od prvních jarních dnů do posledních podzimních. Pak by mohlo přijít trochu sněhu – na vánoce a tak a opět by mohlo být max. + 25°C. (chuckle)

      1. kde jsou ti co poroučeli větru a dešti? Snad by zvládli i to hezký počasí….. (tmi)

            1. Děfče, to si jen myslíš. Jezinky-bezinky jsou proti nim hadr. Žádné „jenom prstíček ohřejeme hned zase půjdeme“, mor je to a mor na ně. (envy)

    3. k tomu se přidám :@ :@ :@ :@ … včera jsem byla úplně zmrzlá venku a dnes je tu víceméně stejně jako v Pardubicích (bat)

      ale přímo do oken mi svítí sluníčko (sun) a už teď je tu 24 °C, takže se hodlám celý den nikam nehnout, když to jen trochu půjde (nod)

  22. Milá Majdo, novofundláky mám moc ráda a byly doby, kdy to byli s pyrenejskými horskými psy moje nejvytouženější plemena 🙂 Ale k zahradě a větším psům jsem přišla až dost pozdě a nějak jsem usoudila, že medvědovití psi by na mě mohli být moc (wasntme) Ale jsem moc ráda, že jsi se svojí paničkou mezi námi, a že po přesazení do nové rodiny kveteš jako krásná černá chlupatá kytka (inlove) Jen piš dál… a jak že je to u vás doma s kočkama, ha? Tos dnes vynechala… 🙂

      1. Ale kdepak ;( Nastolila jsem režim „rozděl a panuj“ a s Bertíkem jsem si ráno při česání vyjasnila pozice – musela jsem udělat Velkého Psa 🙂 Berry nic nechápe, chce si hrát. Ale dnes ji už to naskakování začíná štvát a já budu muset hlídat navíc i ji. Řeknu ti, pochopila jsem, proč je psí společnost v Anglii tak příjemná – u většiny psů tam odpadla sexuální frustrace, takže si užívají společnost ostatních bez jinak takřka nezbytných konfliktů. Protože u většiny nekastrovaných psů jsou i tak touhy nenaplněny, ale všichni je mají. No nějak přežijeme 🙂

    1. Situace stálá a neměnná. Kočky bydlí na skříni a u Kačky v pokojíčku a ve skříni. Po odchodu Majdy se kocour přesouvá do vany, kde se usilovně klouže usuzuji podle množství chlupů. Pokud to jde jdou gerontíci ven, Valinka tedy ne, ta to střešním oknem neumí a vůbec. Ta půjde až na jaře zase na půl roku, od jara do podzimu bydlí venku. Na schodišti se každé ráno Majda zdraví s Princeznou, Valinka na ni stále syčí a při příchodu Majdy do Katčina pokojíčku zalézá pod postel. Prakticky s Katkou spí v posteli buď Majda nebo Valinka, s námi Majda před postelí eventuelně chvilku v ní a Princezna na našich zádech nebo na Bimbově nočním stolku. Při spatření nepřítele nastává údiv a odchod, většinou již ne úprk. Holky jsou moc staré na kamarádění a Majda příliš rozjetá na to, aby respektovala jejich touhu po klidu. Po slepém starém džentlmenovi je tohle torpédo dost velký skok.

  23. Taková malá pejsinka 🙂 ale ve tři ráno by mě nad rozjímáním venku a očucháváním asi ranilo 😉 Ale Majda je pěkná medvědovitá holčička, dle fotky vysloveně gaučák (inlove)
    Dneska navečer přidržte prosím palečky Polárce, jde na kastraci- jako polovenkovní kočka by mi za chvilku povila víc koťat, než bych já považovala za vhodné… Už teď mě nemá ráda- má nařízenou hladovku, a tak leží na škrabadle, hledí z okna a zvažuje, jestli nemá zavolat Ligu na ochranu zvířat nebo Kočičí linku bezpečí, když jí ani ty blbý granule do misky nedají…. (chuckle)

    1. Polárko, vydrž…myslí to s tebou dobře…a držíme palečky a myslíme na Tebe já (y) i 4 (cat) (y) (y) (y) (y) … (hug) (h)

    2. My všichni Ti, milá Polárko, držíme palce! Hlavně se brzy probuď z narkózy a v pořádku! Melíšek to měl hodně složité. (y) (h)

    3. Nedej se zviklat. Prachovka na mne taky málem volala ligu na ochranu zvířat. A u veta pak zřejmě způsobila drobné pozdvižení.
      Náš vet je ve vyjadřování velmi zdvořilý a korektní, např. o nevychovaném kokrovi, který předvedl hysterák, kvůli klíštěti u ucha, řekl že „ta reakce nebyla tak úplně adekvátní“.
      Takže o Prachovce řekl, že je trochu tygr a že měli drobné potíže s anestézí. Vyžádala jsem si překlad – jestli reagovala na sedativa jinak, než je obvyklé, a nebo byla tak nasraná, že nemohla usnout. Byla tak nasraná.
      Nicméně minulý týden na kontrole byla uznaná jako pěkně se hojící, bez jakýchkoli komplikací. A opět jeden zdvořilý eufemismus – Prachovka neměla pruban, jen malou ranku na 2 stehy stříbřitě zastříkanou. A jak si onen nástřik umyla, vyblízala si vedle rány malou odřeninku. Vet to komentoval „ona se tomu trošku věnuje, že?“. Jo, trošku si ten oholenej pupík rozblízala.
      Hlavně po narkoze neotvírat kukaň moc brzo. Oni se motají jak opilé a buď by někam zalezla, nebo odněkud spadla. Prachovce jsme navečer vyměnili podložku v kukani a na noc jsem ji zavřela do koupelny – měla tam záchod, vodu, pelíšek a zapnula jsem jí tam navíc vyhřívání podlahy. Ránu už si vyskočila na židli, profackovala okolojdoucího kocoura, seskočila z židle (to jí ještě nedělalo dobře, pak už byla opatrnější),…. jen byla spavá.

      To bude dobrý. (y) (y) (y) (h)

      1. Jelikož ji budu vyzvedávat až asi v půl osmé- přijet máme na šestou- tak ji zřejmě budu muset nechat přes noc v přepravce, jinak odněkud spadne…

        1. Klíďo, to nic nezkazí. Prachovka nastupovala o půl třetí. Od půl čtvrté má vet ordinaci, tak to chtěl stihnout před tím. Vyzvedávala jsem před pátou.
          Než půjdete spát, to bude Polárka ještě „jetá“, jí zkontrolujte a případně vyměňte podložku, ať není celou noc v mokrým, a pak zase zavřít. Stejně bude většinou spát.
          To zvládnete.

        2. Matyldo Ty to zvládneš nepochybně lépe, nežli já, neb já jsem známý „plašan“ a ve strachu o svého milovaného Melíška bych tenkrát byla snad zalarmovala i vrchního veterináře na ministerstvu! Čím déle se neprobíral, tím jsem víc hysterčila. Dneska se tomu směju! (wave)

      2. Bubu! Eufemismy vašeho veta se mi moc líbí (rofl) A pokud jde o tvoji kočku – co bys od hraběnky Prachové čekala?? Že se jen tak podrobí? 😛

        1. A tos ho neviděla, když mu kamarádka líčila, jak jí kocourek rozkojil čubu. Prostě kotě přišlo do domácnosti, přesně do období falešky. A čuba hýčkala kotě, to se zkusilo připojit, čuba držela a do týdne kojila.
          Kamarádka mu to vyprávěla, protože se bála, jestli to není nějak škodlivé. Vet se ušťuloval, ale chtěl naprosto vážně kamarádku uklidnit, že se nic neděje, že to odezní, a když je odběr, zánět nehrozí. Nechtěl se smát, ale kotě došlo k čubě, ta sebou plácla a nastavila mu pupík a vet vyprsknul. Konečně se odboural. 🙂

      3. Podepíšu úplně všechno. Naše Bety byla na kastraci v pátek, má asi 3 cm ranku na boku, taky byla a je bez prubanu a 3 stehy zatím drží. Další dva dny byla hodně spavá, ale včera už blbla s kocourem Matesem tak, že jsem ho radši vystrčila na chvíli ven vychladnout. Určitě to dobře dopadne, nebojte.

    4. Matyldo, neboj, přejde ji to raz dva. Večer se bude sice motat (naše kočeny odmítly setrvat zavřené a na židli se vydrápaly asi 4 hodiny po operaci), ale druhý den už o ničem nebude vědět. Minie s Rezinou měly taky každá jen 2 stehy, bez prubanu, nic si nevykousaly a po 12 dnech šly na vytažení stehů už jen na kšírech (přepravku rázně odmítly). Naprostá pohoda, což nám po těch hororech s Příšerou docela bodlo.

    5. Určitě budeme držet všechny (y) Já jsem včera večer měla taky nahnáno, protože naše patnáctiletá Polča musela na odstranění zubního kamene, kterého se nahromadilo tolik, že to muselo být pod narkózou, takže jsem stepovala v čekárně jak Fred Astair a doufala, že se i v tomhle věku z narkózy probere. Probrala, ale ta zakrvácená hlava, protože kámen byl i v dásních, mi na náladě moc nepřidala, no a doma se jí pak šudince třikrát obrátil žaludek naruby (žaludeční šťávy) a kolem půlnoci
      se začala tvářit, že by něco jedlého zasunula, ale musela počkat až do pěti ráno, než jsme šly na vycházku ;(

  24. Zdravím velikánské přítulné štěňátko, co z něho bude PANÍ PSOVÁ se štěněčí náturou, chichi… To je paráda, když má Majda velký prostor a milující rodinu. I ten úklid časem bude.
    Vzpomínám si na jednu historku, jak se rodina naučila sklízet VŠECHNO v dosahu kmitajícího ocasu novofundlanďáka… jen budík to občas odnesl – byl smeten a rozbit, ]:)

  25. Majdo, ty jsi takovej nádhernej medvidek…já vím, že jsi novofoudlanďanka, ale přitom tak krásně plyšová a medvědí…prostě k pomuchlání. Asi bych se s tebou vyválela i v tom rybníčku, jak jsi optimistická (bahno léčí) . Je vidět, že máš svoji rodinu pevně v packách a že by bez tebe byli ztracení. jen tak dál…neboj se,důslednou výchovou,je uklízet naučíš (chuckle) a až budu mít cestu kolem, máš u mě nějakou mňamku… (hug) 🙂

  26. Naprosto OT a hlavně prosím, kdo byste věděl o bylinkářství, nejlépe okolí Prahy, kde by nám namíchali přesně směs jakou potřebujeme, dejte prosím vědět na inusanka@seznam.cz. Jo a mimochodem, kdo má zájem o kany, ještě stále máme něco málo na skladě

    1. Že by se zase kolega Rychtera stavil? Ale tenhle tejden ne, to jsem rozlítaná a nebudu…příští ano….tak 2 bych si z dovolením vzala…

    2. V okolí Prahy nevím, přímo v Praze ano. Ze Staroměstského náměstí směr Dlouhá, roh Dlouhé a Týnské uličky, nelze minout. Nenamíchají, musíš si koupit od každého koření určité množství. Jedna z paní za pultem není z těch nejpřívětivějších.

    3. o bylinkářství bych věděla, a to excellentním i s poradnou / vyzkoušeno osobně, akorát že je to v Uherském Hradišti, kousíček od Mariánského náměstí… kousek od Prahy, no 🙂 ale jestli to nevadí…

  27. Milá Majko (inlove) , jsi moc krásná a něžná slečna. Mám pocit, že si panička už ani nevzpomene, že původně chtěla velikánského hafa-chlapa. 🙂
    Doufám, že budeš o sobě vyprávět častěji, protože jsi velmi nadaná spisovatelka. (y) 🙂 (h)
    Přeju všem krásný den! (h) A Petrům všechno nejlepší k svátku. (f)

  28. Milá Majdo, moc pěkně jsi to nahlásila. Je vidět, že sis vybrala dobrou a poslušnou rodinu.
    Náš Kristián nas taky rychle vycvičil v úklidu. Když jsme měli Verunku, tak jsem mohla přes noc nechat na stolku v obýváku i párky, teď když si manžel zapomene misku oříšků, tak ráno ji má čistou. Mám ráda všechny psy, ale velký jsou úžasný v tom, že je tam spousta místa na poplácání. Už se vidím, jak Tě plácám po obrovském hrudníčku (nebo vlastně hrudníku) a hladím po hlavičce (vlastně po óbrovské hlavičce).
    Největší sranda je, když se známých obtloustlá labradorka snaží vysoukat do klína s výrazem: “jsem malinké štěňátko a chci pochovat”, kdo by jí odolal. Většinou takový člověk skončí zavalen psem a po chvíli volá o pomoc, protože nemůže dýchat.
    A Dede, vítám Tě DOMA! A jsem zvědavá, jak dlouho tady vydržíš 😉 .
    A dnes jsme měli -17!!! FUJ!

  29. Hezké pondělí všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví ( (hug) myslím slaví na jiného Petra, ale může slavit i dnes (nod) ) , přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Majdo, krásně jsi to naštěkala. Rosteš do krásy, mohutníš, je z tebe úžasné medvídě. Škoda, že nemůžeš jít tu bakalářskou práci osobně obhajovat s malou paničkou (když jsi ten spoluautor) , to by panečku byly státnice (rofl)

  30. Jj – je to zvláštní, jak dlouho těm velkejm pesanům trvá, než uznaj, že vyrostli. Mám v živé paměti pesánka Blesánka, stodolu zrzavou, tak u věku rok-rok a půl, kdy s výrazem „jsem malé rozkošné šťěnátko“ si šel čuchnout ke skupině lufťáků, co při spatření jeho 40 kil začali okamžitě ječet: “ Jéééééééééé, von nás sežere,jůůůůůůůů, uvažte si toho medvěda, ježíšmarjá, von mě porazí, pani, já mám bílý kalhoty, vemte ho pryč….
    (sun)

    1. To znám. Měla jsem dogu a ještě, když měla v kohoutku 70 cm (vyrostla do 81cm),jsem křičívala: “ Ta nic nedělá, to je jen štěňátko“ .

      1. Jenže ono to nefunguje. Fletíci mají tak 60 cenťáků a od 50 už lidi řvou a nenechají si vysvětlit, že u fleta (a nejen) je nebezpečnější ta zadní část – ocasem smetou a tlučou.

        1. Hele, onehdy tu jeden mladý muž couval před Borůvkou, když mi chtěl cosi nabízet (zdravotní knížky či co) a v otevřených dveřích se mi vedle nohy zjevila strakatice, jen se na něj podívala a zůstal mi stát u nohou. Ptal se, jestli nekouše. A tuhle před ní nějaká paní chtěla brát mopse do náručí, protože asi moc vrtěla ocasem, když si k němu šla čuchnout. Mopsík byl samozřejmě na flexině, tady jsou všichni psi na flexi vodítku! Tak to asi nebude o velikosti… (think)

    2. No jo, moc rychle vyrostou tělesně a mozeček trochu zaostává 😀 Včera mě jeden takovej málem měl na svědomí – osmiměsíční štěník Cane corso… Nasedala jsem na Ráchel, už tak byla nervní, že kámoš zůstal doma a najednou se odkudsi přiřítilo tornádo s výrazem ,,jé, ty jsi velkej pes, s tebou bude sranda!“ Byla. Rachejtle uskočila, já jsem se v tu chvíli akorát odrážela ze země s jednou nohou ve třmenu. Takže jsem se odebrala k zemi s nataženými kolenními vazy a hafušák s Ráchel se šli honit, protože i ona usoudila, že je to ten pravej kámoš na hraní 😀 Nakonec se teda Rachejtle nechala přivolat, to potrhlo přišlo s ní a bylo odchyceno paničkou, která se strašně omlouvala slovy ,,on je hodnej, ale úplně pitomej!“ Tak jsem jí ubezpečila, že právě potkal v Ráchelce sobě rovnou. A soucitu jsem se nedočkala – ráno se MLP i dítě smáli, že chodím jak nakopnutej krab a Dráček na mou adresu pravil, že jsem ťoťo (rofl)

      1. (rofl) (rofl) (rofl) No, hlavně, že se nenudíš. Ale musel to být pohled pro bohy! Hrátky psa a koně jsou nádherné.

      2. Luci, nevím, jestli se mám smát nebo brečet, píšeš tak kouzelně!!! ale žuchnutí ze třmenu asi nebylo nic moc 🙁 navrhuju najmout podkoního za účelem vyhazování do sedla k Rachejtličce! na kobyle jsem trošku jezdila, nasedání bylo to nej (devil) .. v mém provedení to teda spíš bylo vydrápání do sedla 😀 co dělají ušatky naše zlaté? (dog)

        1. Ušatky mě šly utěšovat, měly strašnou radost, že se válím na zemi. Ráno vyrazily na zahradu, usoudily, že u země je moc chladno a odebraly se střežit teplo rodinného krbu (rofl) Ale jsou holky šikovné, pořád nechápu, jak tyhle kratinožky zvládnou doprovázet koně na 10 – 15 km vyjížďce.
          Když ona Ráchelka malinko narostla – po rodičích to měla být nepříliš vysoká angloarabka, ale růstový hormon zřejmě přebýval, takže teď ve třech letech má víc jak 170 cm v kohoutku a ještě roste. Délkou nohou lehce připomíná žirafu a leze se na ni fakt blbě 🙂

          1. my jsme chodili jezdit na huculech mix jakýsi uralský koník…taková zvláštní klidná nízká kobylka to byla, ale 1,60 v kohoutku to mělo taky. lepší než posilka s činkami, výstup do sedla koníkovi 😀 taky nevím, kde se ta výdrž v basítcích bere… náš mladík mi na dovolené tzv. vylítaný pro dvouhodinové procházce prchnul takovým trapem, že jsem ho nedohnala. pátrali jsme po celé vesnici, až ho nakonec synek načapal v místní hospodě, jak sedí se štamgasty na terásce a čeká, co komu odpadne. myslela jsem , že mi z toho narostou rohy!!! zlatíčko strakaté 😀 (dog) všichni majitelé 100 km daleko široko měli klidné mírné basetíčky, jen my si přivedli domů třeštiprdlo obecné 🙂

          2. Týjo, to musela být „držka“ (chuckle) promiň, já vím, že to bolelo, jenže já to skoro vidím…

            Jinak klobouk dolů, vůbec netuším, jak bych se vyhrabala do sedla ve výši očí (a to nejsem zrovna prcek). Leda tak, že bych si vedle postavila štafle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN