HOST DEDENÍKU – Alex: Ajvi už je tříletá!

0304alex4_1Začátkem března, přesně 5. 3., se naše Ajvinka dožívá tří let! Jsem ohromená tím, jak to celé rychle uběhlo. Od malého závislého štěňátka – po mladou dámu.

 

Na rozdíl od našich předchozích tří kníračích holek je na Ajvince znát, že už jsme penzisté a pobýváme stále doma. Podniká (kromě našich návštěv u lékařů) všechno s námi, tam, kde by pro pejska bylo nepohodlí, tak čeká trpělivě v autě.

I když je mezi předními a zadním sedadlem síť,  jakmile opustím auto, tak bravurně přeskočí mezerou u stropu na přední sedadlo a důležitě sedí za volantem a hlídá. Chodíme dvakrát denně ven, ráno,  na základní cvrkanec a odpoledne na prochajdu. Jinak má k dispozici zahradu, kterou zásadně nevyužívá, když se na ni nevyskytujeme my.

 

0304alex4

 

Někdy lumpačí venku na zahradě s kocourem Darečkem, to je její parťák na honičky a při obousměrných  krádežích hraček.  S chutí mu vymlaskne misku s jídlem, když se k ní nedopatřením dostane, ale do své ho nepustí, to na něj výhružně zavrčí. Nechá ho rozvalovat se v jejím pelíšku, ale potom chodí, kníká a žaluje. Ten pacholek ví, že mu neublíží, tak toho zneužívá.

Co se týká výchovy, chodily jsme spolu asi na dvě cvičiště, ale spíše kvůli socializaci mezi pejsky různých velikostí. Vychovávala jsem si ji sama. Je poslušná a za pamlsek je ochotná udělat třeba i trojitého odpíchnutého rittbergera.

 

 

0304alex3

 

To se ukázalo jako úžasné plus, protože Ajvi, i když se rozběhne po čerstvé stopě zvěře, dá se odvolat, ale je stále i ve třech letech odměňována a chválená. To je po těch třech předchozích kníračích uprchlicích, takový bonus k našemu stáří. Na flexině chodí jenom v nebezpečných místech  nebo když hárá.

Zatím se nerada upravuje, i když ji každý večer umývám a češu vous a rozčesávám chlupy na nohou. To je moc nešťastná a je ráda, když dostane svou odměnu a je konec týrání ubohého pejska.  Ale to se časem srovná.

 

 

0304alex2

 

Kamarádí se všemi psy a fenkami. Ale nesmí ji nikdo napadnout, to se hned brání, ochotně si vyhrne rukávy a porve se. V přiloženém rajčatovém albu je vidět, že má i spoustu kamarádů mezi zvířetnickými pejsky. Ale její životní láskou je Toby – zlaťák od mé kamarádky Věry. Ten ji naučil  plavat, hrabat myší díry a hrát si s velkým psem, už jsme prošli společně ledajaká zajímavá přírodní zákoutí i zoologickou zahradu v Brně.

Každotýdenní kamarádkou Ajvinky na čundříky, je černá kníračka Waiki. V předstihu Ajvi prozradit, že: „Přijede Waiki!“, tak prokníká zbytek času, než se Waiki skutečně dostaví.

 

0304alex1

 

 

S obrovským nadšením plave a nosí z vody aporty, nebo se alespoň brodí potoky a potůčky. Balonek na šňůrce je jejím hračkovým favoritem na loukách! Pokud jej hodím špatně, že jej nemůže najít, běhá terénem a zarputile hledá, až ho najde.

Přesně rozeznává oblečení, které si oblékám. Věci do města ji nechávají v klidu, ale kterékoliv outdoorové oblečení ji přivádí v nadšení, ať jsou to pemprsky na kolo, nebo zateplené gatě na prochajdy v zimě. Trekové hole jakbysmet. A tak si šatník doplňuji kousky, které se líbí naší Ajvince 🙂

 

0304alex5

 

 

K zármutku paní chovatelky jsem se nedala s Iowou Gloria Leones na chovatelskou dráhu, ani na procházky po výstavních kobercích. Ale chtěla bych jí poděkovat za její výborný chov a za naši skvělou parťačku!

Doufám, že se ještě pár let budu pohybovat po lesích, roklích, výhledech a loukách, protože je fajn mít sebou takovou kníračí společnici, jakou je Ajvi.

 

Fotky najdete zde: http://dig.rajce.idnes.cz/Ajvi_od_jednoho_roku_do_tri_let

 

Dede: A tak já dnes gratuluju Ajvi i Alex a přeju jim ještě mnoho krásných společných let!:))

A jako téma diskuze nadhazuju: slavíte se svými zvířaty jejich narozeniny nebo přineseniny či přivedeniny?:))

A pak nabízím jednu úvahu: Psi dospívají v různém věku, v závislosti na velikosti a plemenu, na rozdíl od koček (si myslím:)), ale to, co je pro člověka nejzajímavější a nejdražší je období, kdy se s vámi vaše zvíře sžije tak, že si takříkajíc navzájem čtete myšlenky. Dokážete si uvědomit, kdy a třeba i jak k tomu u vašich zvířat došlo? 🙂  

Aktualizováno: 14.12.2019 — 23:32

99 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. K článku o Ajvíí jsem se dostala až teď (byla jsem čtyři dny naložená v teplé vodě na Slovensku (chuckle) ) – Ajvinka je milý, krásný a jedinečný pejsek pro milou, krásnou a jedinečnou Alex. Jsem ráda, že jste se našly …
    Fotky krásné, ovšem to je u tebe noumální, Uďo (rofl) . A pozdravuju chlapskou část rodiny.

        1. Nene, sice na Slovensku ano, ale v Rájeckých Teplicích – tam je též dobré termální koupání …

          1. Viem,blízki príbuzní tam majú chatu,trávim tam hodne času-raz dokonca v Aphrodite s Luciou Bílou-teda ona si ma vôbec nevšimla-jej chyba.

            1. Že si tě nevšimla?! Tak to je asi slepá (rofl) ! A jak říkáš, do smrti smrťoucí musí mlátit hlavou o zem, že o setkání s tebou přišla … aspoň já bych tloukla (nod)

  2. ELVÍRO A OLČAVO. Elvíře se omlouvám, že jsem se dočetla k jejímu komentáři až teď, ale jsem ráda, že ti další Zvířetnice už poradily. A Tobě Olčavo moc díky za bezvadný odkaz na cvičení. Také jsem podle něj zjistila, že mám „egyptský typ nohy“ 😉 . Dlouhý palec, který mi vždy jako první udělal díru na punčochách 🙁 .
    Mám podélně plochou nohu tedy platfus a moje vložky do bot mají právě ten dlouhý půlměsíc a ještě mi pan doktor tam nechal dodělat i podložku pod patu, protože už mám problém i v koleni. Už jsem prodělala i magnetoterapii (na houby) a nyní čekám na rozbory krve. Ale vidím, že cvičení bude asi jedinná cesta. Dlouhá, bolavá, ale jedinná. Olčavo ještě jednou díííky.

    1. Alex, jsem ráda, že odkaz pomohl. A máš pravdu, cvičení je nejlepší cesta, nevím jestli jediná, ale dopátrala jsem se, ortopedické vložky pomohou, ale nemělo by to být všechno, co pro své nohy uděláme. Hlavně to cvičení a v létě chůze na boso po různých podkladech: tráva, písek, oblázky.
      Já chodím pravidelně plavat a mají tam kneippův chodníček, úžasná věc na masáž chodidel.

      1. Jak funguje Kneippův chodník

        Kneippův chodník je jedna z vodoléčebných a relaxačních procedur, které využívají střídání teplé a studené vody. Kneippův chodník je tvořen bazénky se studenou a teplou vodou. Teplá voda má okolo 40 °C studená okolo 12 °C.

        Pozvolna procházíte jednotlivými bazénky, které jsou navíc vyložené malými oblázky. Díky tomu dochází k masírování chodidel zespoda a vlivem střídání teplé a studené vody k prokrvení nohou. V teplé vodě se doporučuje přešlapovat jednu minutu, ve studené zhruba 5 vteřin. Tento cyklus je dobré několikrát opakovat. Poslední musí být pohyb ve studené vodě a pak následuje otření nohou dosucha.

        Účinky Kneippova chodníku

        Tato příjemná procedura vede ke zlepšení prokrvení nohou, zlepšení celkového metabolismu a krevního oběhu. Následkem toho se také cévy nohou stávají pružnější a pružnější je i achilovka. Tato procedura nemá žádná zdravotní omezení a mohou si ji dopřát všichni bez rozdílu věku.

        1. Olčavo, domnívám se, že s podobnou vodoléčbou pracoval i p.Priessnitz v Jeseníku. Také měl dobré výsledky. U nás nic podobného, bohužel není.

          1. No ono by to možná šlo udělat i doma. Stačí dva lavóry, na dno nasypat oblázky, do jednoho dát studenou do druhého teplou vodu a střídavě v nich přešlapovat. Je to vážně moc příjemný. Tedy aspoň mně. A třeba ze začátku by se u toho mohlo sedět na židli, než si nohy zvyknou na ty oblázky.

  3. V patek zemrel vynikajici spisovatel a vypravec, dlouholety obcan Jizni Karoliny, milovnik a znalec toho magickeho pobrezi nazyvaneho Lowcountry, clovek, ktery z hlouby sve nekdy zranene a nemocne duse umel nahlednout do jinych dusi – Pat Conroy. V Cesku jsou prelozeny dve jeho knihy – Pan prilivu a Hudba u plaze. Pan prilivu byl tez zpracovan jako film. Ti z vas, kteri obcas oceni postrehy o Jihu od Maricky a ode mne, by si meli precist zejmena Pana prilivu. Je to tezka kniha ke cteni, ale neuprosne pravdiva, a cim vic ctete, tim vic musite cist dal a na konci snad pochopite. (rose2)

    1. Hani na film Pán přílivu si vzpomínám. Romantické drama, mysím, že tam hraje Nick Nolte.

  4. Pro zájemce – aby si všimli: dole dala Matylda odkaz na rajčatové album se štěňaty 🙂

  5. Tak čundřík s pejsinkama se vydařil! Příroda v Moravském krasu nezklamala, navíc vylezlo i sluníčko a byla modrá obloha. Ve žlebě nefučelo, Punkva hučela a stříbřila se, už jsem nafotila podléšťky a sněženky, no prostě paráda! Tady jsou fotky na Rajčeti:
    http://dig.rajce.idnes.cz/Ajvi_ma_tri_roky

      1. Vichřice byla až když jsem přijela domů na kopec. Dole v Pustém žlebu jenom foukalo 🙂 .
        S Evi jsme konstatlovaly, že vzduch tam byl úžasně voňavý od té krásné čisté vody v řece. My, obyvatelé suchých vyprahlých kopců si té vůně dokážeme užít 😉 .
        Matyldo, fotky jsem shlédla, je to krásný vyrovnaný vrh, takže držím palce!

  6. Matyldo, to je móóc fajn, že už jste viděli psí holčičku 🙂

    A my máme „kulturní sobotu“, za půl hodiny odjíždíme do divadla 🙂

  7. DOBRÉ RÁNO SE SOBOTOU!
    Vyrážíme s pejsinkaa ven na čundřík, já testuji nožky a také chceme ukojit zvědavost, zda po deštích potečou vodopády u Štajgrovy díry 😉 . Jižní Morava a vodopády 😀 ! Cesta vede po silničce směrem k Punkevním jeskyním, tak bychom se neměly utopit v blátě.
    KAM MÍŘÍTE DNES VY – VŠICHNI!

    1. Do hradeckých lesů, taky jdu procvičit nožku a volím rovinu a cesty bez bláta 🙂
      Alex, na výletě pozorně koukej a foť! (wave)

    2. My jsme dneska byli okouknout stenicku s krásným puntikem na kebulce. Vylezla mi na klín a usnula tam.pak se napila od maminky a usnula mi na klíně znovu.

      1. Matyldo, tak to vypadá, že je vše na dobré cestě, že jste si padly do oka! Paráda, držím palce dál.

          1. Dekuju za optani. (inlove) Jo, je uz o neco lip, dokonce vydam hlas, ktery nezni jak skrehotani. Ale dutiny zapraskane a furt bych spala.

            1. Tak spi, pokud můžeš (inlove)
              S dutinama není žádná sranda, já tak před dvěma lety přišla o měsíc jara – dvoje atb, ta první nefungovala, bylo to blbý. Ovšem kdybych nebyla kůň a šla k doktorce už po týdnu marných pokusů o zlepšení, nemuselo to být tak špatný. Tak si ze mě neber příklad! (chuckle)

          1. No dobrá, hlavně že NĚKDO fotil:))) ta štěňata jsou kouzelná a Karamelka s puntíkem na hlavě je pro vás jak dělaná! (h)

          2. Psi mladatka jsou vzdycky krasna, az mi zvlhne oko. A krasne voni. A z Kacky je krasna zenska.

            1. Hm hm, matička je plavovláska a teď tohle nadělení! Ví se vůbec s kým to má?

              Přeju ať to vyjde a Karamel to u vás zase rozjasní!

              1. Jasně, má je s jedním fešáckým trikolorem- je to dominantní trikolor, takže s rubínkou zplodí trikolory nebo blackandtany. Dědičnost barev je u kavalírů děsně složitá, za určitých okolností můžou být ve vrhu všechny čtyři barvy.

                1. Díky za objasnění, taky jsem koukala, jak je mamina úplně jiná. Štěníci jsou kouzelní a Karamelka je prostě sladká…

      1. Ráda jsem se podívala, my si na jaro ještě chvíli počkáme. Kočičky na fotce jsou krásně heboučké. Tady v Norsku se jim říká housátka. Taky hezké pojmenování, líbí se mi.

  8. Velká gratulace „fousaté“ Ajvince. Fotky jsou krásné, má to vase holka krásný rozmanitý život a moc vám ho všem třem přeji !!!

    Zatím jsem nezjistila, jestli nám Trixie čte myšlenky, ale minulý týden nás docela překvapila. To tady na Jihu zase řádila tornado, možná jsme to viděli v TV. Nás ten běs naštěstí minul, ale celý večer lilo a byl hodně těžký vzduch. Pak přišel čas odvést Trixie vedle do její garáže. Venku už jen mírně mrholilo, což by jindy Trixie k přeběhnutí vůbec nevadilo. Ale ona prostě odmítla jít ven. Zůstala stat uprostřed verandy a ne a ne se hnout. Jakoby cítila tu zvláštní „tíhu vzduchu“ a rozhodla, že by se nám něco mohlo stát a tak ona prostě „musí“ zůstat s námi. Nikdy předtím se takhle nechovala, ale to její rozhodnutí bylo tak pevné a vlastně dojemné, že jsem ji dál nenutila a zůstala spát na verandě (má tam plátěnou klec s polštářem). Naštěstí noc byla klidná a ráno Trixie bez problem odklusala vedle, abych mohla pustit kočky.

    1. Maričko, to je moc hezké, chtěla být s Vámi, ve Vaší blízkosti a vy jste jí umožnili. (h)

    2. Maričko, v takových chvílích mám tendenci podléhat přesvědčení, že zvířata vědí víc než my, jen nám to nedokážou vysvětlit, páč jsme komunikačně zaostalí:))

  9. Všechno nejlepší Ajvince k narozeninám! Páni, už tři roky, to letí úplně neuvěřitelně! Přeju Ajvi to, co si myslím, že má nejradši – zábavné výlety s páníčky, řádění s kamarády a kupu dobrot v misce! A tobě, Alex, ať ti to zase šlape jako dřív!
    Denisovi na jeho narozeniny potřeseme tlapkou, možná dostane nějaký ten mls navíc. Dort nepeču. Ale zase tak úplně ho nešidíme, na Vánoce má vždycky pod stromečkem několik svých balíčků. (inlove)

    1. Hančo, žvížátka u nás na Vánoce dostávají také „své “ balíčky. Darčovi jsou šumafuk, ale Ajvi si svoje ráda hledá pod stromkem a rozbaluje. To už dělaly i ty tři předchozí knírajdy. Na Vánoce doplníme ztracené balonky, nepískací plyšák je také nahrazen a i nějaký ten žvýkací pamlsek se najde. Tedy vyčmuchá 🙂 .

  10. Milá Alex graulace Ajvi,jen slavte, co to dá.
    Letos budou mít moje holky kočičí přineseniny a to 10 let od přinesení z útulku, podle průkazu od Dede. Babuška, to se musím přesně podívat a Jenuška v srpnu 1 rok, jsme si ji brali když měla už skoro 4 měsíce. Budeme si užívat hlavně vycházek.Za chvíli odplouváme na rybník,po bedlivým dohledem, lítando grando bude až v prověřené oplocence.

  11. Dokončila jsem úklid domácnosti (prach, chlupy, tu a tam nášlapek ze zvířecích polštářků z tvrdého už suchého bahýnka), svatosvatě jsem pohrozila utíráním VŠECH tlapek, akorát na Darečka i s tuhými koženými rukavicemi. Jenom mne z toho všeho těší to, že je to naše, domácí, zahradní čistá špína. Žádný dovoz z chemických polí, nebo zaplivaných ulic 😛 .
    Tak a jdu za chvíli ven, Ajvi bude mít honičky s půlroční Corynkou, kříženec JRT+beagel=úžasně rychlé a akční štěně! Hoňky si užívají obě, my s paničkou se ploužíme za nimi (já spadlou klenbu a druhá panička bolavé koleno ]:) ).

  12. Alex,Ajvi-buďte obe šťastné tak,ako to vidím na fotkách.Obe ste mali šťastie/najviac ale TLP-dúfam,že to vie!!/Som dobrá,čo-ako držím s Tebou

  13. Přeji hodně zdraví vám všem, Alex. To je to nejdůležitější. My teda narozeniny koček neslavime, já nejsem moc ani na slavení lidských narozenin, nejsem prostě slavící typ, no. Já spíš slavím vždy koncem roku nejvíc to, že nám zvířat ani nepřibylo, ani neubylo.

  14. Mnoho zdravých spokojených let celé smečce, tj. čtyřnohému pokladu a oběma dvounohým posluhám.

  15. Milá Ajvino a Alex, užijte si chlupaté narozeniny pořádným výletem! (inlove) To je nejlepší dort – tedy aspoň pro moje psy ano, i když Berry by skutečným sladkým dortem taky neopovrhla:))

    Narozeniny se psima neslavím, ale jsem si jich vědomá. Zvířeti nějak přilepším, ale hlavně já přemýšlím o tom, jak se nám spolu žije, jak daleko už zvíře došlo od svého štěněčství a v případě Ari i o tom, kolik nervů mě už to zvíře milované stálo 😀

    1. Výlet podle počasí, plánuji na zítřek, nebo na neděli. Pandr říkal, že už mám nohu zkusit zatížit, tak to zkusím :S .

      1. Taky se mi teď zbortila klenba na jedné noze, k ortopedovi mám termín až za 14 dní, poradíte mi prosím první pomoc do té doby? A jak se to léčí?

        1. Nechat si vyrobit vložky do bot na míru ale ty jen podpoří klenbu nohy a uleví při chůzi, nic neléčí. Musí se cvičit několikrát denně aby se posílily svaly chodidla. Třeba prsty na nohou sbírat ručníček hozený na zem. Tady lze využít čas strávený u televise. Rehabilitační sestra poradí i jiné cviky. (happy)

          1. Olčavo, to je dobrej odkaz! Už cvičím, co jsem si zapamatovala.
            Elvíro, nenech se doktorama odbýt, já jsem začala se zraněným nártem, kterým jim nestál za pozornost (co s tím, že) a pak jsem dva roky kulhala s postupně se bortícím kotníkem, achilovkou a tak.
            Držím palce, ať brzy křepce běháš! 🙂

        2. Elviro, skus chodit bosky. A v lete po trave, piesku a ked budes „trenovana“ tak aj po malych kamienkoch.

  16. Ajvi, přeju Ti všechno nejlepší.
    U koho vím narozeniny, slaví narozeniny, u koho vím přineseniny, slaví přineseniny ( u nás teda furt něco slavíme 😀 )
    Dárky dostanou jen k vánocům nebo když vyměknu a něco jim koupím, protože se mi to líbí…. takhle jsem dostala svého času vláčky,protože si s nima chtěl hrát otec.
    Jinak dostanou něco dobrýho. grilovaný kuře nebo nástražný rybky. případně kočičí pudink…a kousek drahýho sejra.

  17. Narozeniny se zvířaty neslavím. Jak kočky tak psi dostali nějaké „lepší“ papu nebo novou hračku místo nějaké zabezdušené. Je to spíš pro můj pocit, že vím, že se další člen rodiny dožívá narozenin. U koček jsme slavili přineseniny, jenom tento Dareček měl od paní z útulku stanové narození na první dny v září, tak jsme mu určili 7.9., to měl i můj tatínek narozeniny, aby se nám to lépe pamatovalo 🙂 .

  18. Ajvinka je šťastlivec, že má takú paničku a Alex je šťastlivec, že má takú Ajvinku! (inlove) Nech vám to ešte dlho spolu šlape po lesoch a lúkach. Ja by som dala neviem čo za to, keby som mohla každý deň so psom von, aspoň na 2 – 3 hodiny a chodiť, kam ma nohy zanesú. Snáď sa dočkám skôr, než sa rozpadnem za pochodu v pracovnom procese…

  19. Narozeniny zvěře moc neslavíme, obvykle dostanou nějakou pochutinku navíc, nebo novou hračku, když se přinatrefím na tu správnou.
    Ale Světluška bude mít v květnu 5 let! Neskutečné, teprve onehdy přestala být štěnětem, jí to vydrželo snad tři roky 🙂 Co by se starala, na to má Borůvku. Ovšem s Borůvčinou nemocí strašně zvážněla. Pořád na ni dohlíží, i když Borůvce je spousta věcí šumafuk, a má tendence mi kníkáním vysvětlovat, že ještě musím počkat, že nemám spěchat, protože Borůvka… a Borůvka se následně rozběhne a profrčí tryskem kolem 🙂 a Světluch se k ní přidá, jen už do ní při běhu nežduchá.
    Mno, v sobotu se jedeme podívat na přírůstek- myslím, že nadělá vrásky celé smečce 🙂 Na Velikonoce bychom mohli být o jednu členku strakatější 🙂

      1. Máš od každé barvy jednoho kavalírka. Vypadají dobře, tak ať dělají jenom radost!

    1. Óóó, sladké tajemství, budeme se těšit. Posílám zvířeně pohlazení a držte se,děvčata.(h)

  20. Bohoušek se na mě naladil cestou z útulku a prakticky to tak zůstalo po celý náš společný život. Mimi bylo rozmazlené princátko, ale věrno povaze svého plemene mi četlo myšlenky tak od těch tří let, do té doby na to nemělo čas. Ono je to s těma uslintánkama trochu jiné, jejich empatie je plemenný znak velmi výrazný. Majda je speciální, snaží se to kamuflovat, ale s ní jsem naladěna nejvíc z nich všech. Na ní bylo od prvního dne vidět jak strašně to potřebuje, ale její nedůvěra ji brzdila. Dnes já mohu spolehlivě předvídat její reakce a ona zase ví, kdy se mnou nejsou žerty.
    Kočky u nás byly vždycky domovenkovní a hodně nezávislé, nicméně porozumění mezi námi bylo silné.
    Já měla i osobní krávu, se kterou jsme si byly psychicky velmi blízké, což teda nebylo nic příjemného, protože jsem se strachovala dne, kdy naše spolužití budu muset ukončit. Narodily se nám stejně děti, chodila za mnou jako pejsek, vzhledem k tomu, že byla jedna z tisíce to bylo opravdu zvláštní

    1. Borůvka je můj první pes, takže mi nějakou dobu trvalo, než jsem se ji naučila číst. Ale tak asi od roku a půl si rozumíme dokonale. Jasně dává všechno najevo. Proto mě mátlo introvertní štěně Světluška, která se zas musela naučit to dávat najevo 🙂 A některé věci jsme ji museli pracně naučit, třeba aby se s námi při hře prala- Světluch vůbec nechápala, co to s tou Borůvkou děláme a proč, vždycky to byla dost princezna 🙂

      1. Majda se nenaučila si hrát, mazlí se, pere se s námi, to ano, ale hračky jsem uklidila, protože ani přetahovat, ani aportovat, ani žužlat nic nebude.

        1. Inko, nechceš o Majdě něco pořádného napsat? Pro nás, co nemáme uslintané molossy se vcítěním (inlove) to určitě bude zajímavé – už proto, že jak má každej pes svoje typicky psí zvyky a schopnosti, přece jen ten rozdíl v chování mezi různými plemeny může být opravdu veliký.
          Já zatím můžu říct, že svět podle jezevčíka a svět podle vlčounů je opravdu rozdílný! 😛
          A tvoje Majda je navíc zachráněný pes, což znamená další zvláštnosti 🙂
          A ten příběh o krávě… (h) ten bych taky ráda slyšela podrobněji (wave)
          (PS: neříkám, že to musí být tady, jen aby to bylo:))

          1. Zrovna teď bych celou Majdu ubezdušila, protože se hárá a je úplně v nejlepším a v noci hodinu co hodinu chodí čůrat – teda ona jde vyhlížet ženichy a maskuje to čůráním. V ostatním čase když jsme doma courá ven a dovnitř a vystavuje se za vratama. My běháme co pět minut ven, jestli se tam nemotá nějaký ženich, čím menší tím lepší.
            Kráva – když pracuješ ve velkokapacitním kravíně, fabrice na mlíko a telata, měla byses asi oprostit od pocitů viny. Já to neuměla, pokud jsem do toho mohla mluvit, muselo se u nás zacházet se zvířatama “ lidsky „. Ovšem vybrat těch 36 na jatka byl můj úkol

          2. ano,mohla by popsat jak fudlák Majda pije svoje kafíčko a rodí hvězdici a bobra 😀 , taky jak nám zdrhla do strouhy a plavala za tichého řevu Inky- Majdo vylez! A kašlala na ni,protože hledala ondatru. Jak jí chutnal guláš z divočáka a podobné Majdí příhody…
            A to o té krávě taky, to mě tak rozněžnilo….

  21. Alex krásné povídání o vaší pejskové Ajvince. Je to krásná fenka.
    Společně si to krásně užíváte.

    Co se týče tvojí otázky DEDE, narozeniny kočičáků slavíme.
    Honásek dostával i paštikový dort. http://i.lidovky.cz/pes/14/072/pgal/KOS548fab_Honza181.JPG

    Hepince bude letos 13 let a už začíná být starší dáma, která má své vrtochy.

    Fosáčovi musíme stanovit nějaký den. Nejspíš to bude den přinesenin. Jsou mu asi 3 roky.

    1. Míšo, moc se mi líbí, jak Honásek k paštice čuchá- u nás by se asi nečuchalo, u nás by se mi pokusili vyrvat talířek z ruky a následně by do něj skočili oba 🙂

  22. Kocici vek sa pocita asi takto: Prve dva ludske roky = 20 macacich. Potom kazdy ludsky rok = 4 macacie.
    Takze moj Minus ak ma 9 ludskych rokov, ma 48 macacich 🙂 . Na hranie uz velmi nie je, je to taky postelovy a radiatorovy povalac. Ale spolahlivo ho nastartuje ukazovacie svetielko (cat) .
    Nedavno som sa viezla vytahom so susedkou Zuzanou a jej pesom Kubom. Kubo je miesanec border-kolie a pochadza z utulku. Kedze ho uz dlhsi cas vidam v nasej bytovke, opytala som sa, kolko ma Kubo rokov.
    17 (f) .
    Takze Kubo ma z hladiska ludskeho priblizne 88 rokov. Ale drzi sa dobre, chlpatec jeden (inlove) .

      1. Sharko, mas pravdu, ale na nete som objavila niekolko tabuliek, a v kazdej bol iny udaj.
        V rozmedzi od 48 do 55 rokov. Tak sa dohodnime, ze Minus je pan v pokrocilom strednom veku okolo 50-ky 🙂 .
        Podstatne je, aby bol zdravy.

        1. Takže demoliční četa má mezi 16 a 18 lidskými lety. Joj, to je nejvýživnější věk. Když přežiju tohle, pak už asi všechno.

          1. ano,pak nastane nezávislost venku a domů jen na jídlo a vyspat..mamahotel jak vyšitej 😀

        2. mě tahle osobně nějak nejvíc sedí, co se koček týká… i když na netu jich je fakt hodně….
          je jedno kolik jim je,hlavně,že jsou zdraví,spokojení a líbí se jim na světě….

    1. Ospravedlnujem sa – vsetko najlepsie Ajvinke a jej panicke. Zabudla som zavinsovat…
      (inlove)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN