BTW: Moje nová knížka „Z Rozárčina zápisníku“ má krásné ilustrace a formát akorát do ruky

Milí čtenáři, s radostí vám oznamuju, že vyprávění fenky Rozárky nazvané „Z Rozárčina zápisníku“, původně napsané pro Český rozhlas, se dočkalo knižní podoby. Proč až teď? Protože jsem konečně sehnala ilustrátorku! Díky Janě Pastorokové vznikla půvabná knížka, kterou si nejen sami rádi přečtete, ale třeba ji i s chutí darujete. Formát je tak akorát, aby spolu s kytičkou doprovodil vaše přání prakticky k čemukoliv:))

 

Rozárka je fenka, kříženka border kolie (s mantichorou, jak tvrdil páneček), která nás provede rokem svého života. Událostí se za tu dobu stane opravdu hodně! Jejími partnery ve vyprávění jsou černý kocour Merlin (hlavně nekoupat) a bílá krasokočka Polárka (se sklony ke zločinnosti). Zvířat ale projde příběhem mnohem víc. Do maloměstské domácnosti, kde nikdo není jezdcem, dokonce přibude i kůň! („Holka se chce vdávat a ty koupíš koně. Tohle má být normální?“ lkal páneček). Rozárka je nejen vtipnou glosátorkou domácích událostí, ale lidí si všímá i za hranicí toho, jestli mají nebo nemají rádi pejsky. Už jen její poznatky o babičce (opačníkovi) vám možná přijdou povědomé!

Ilustrátorka Jana kreslila a kreslila, takže brzy jsem měla dojem, že měla Rozárku a spol. určitě nějakou dobu doma. V knížce nejsou všechny obrázky, které Janě vznikaly pod rukama, takže jsme měly z čeho vybírat. A věřte mi, že ten výběr nebyl lehký! 🙂

 

 

Knížka je opět velmi hezky udělaná – tiskárna H.R.G., s jejíž prací jste už potkali u Alžběty, zase odvedla perfektní práci. Ostatně, zde je fotodokumentace 🙂

 

Knížku „Z Rozárčina zápisníku“, stejně jako Alžbětu a Nedopovídky, si můžete koupit v e-shopu www.dedeknihy.cz

 

PS: Za každé sdílení mezi vašimi přáteli i na sociálních sítích děkuju 🙂

 

Aktualizováno: 2.9.2024 — 11:05

23 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Blahopřeji k vydání další knížky, milá Dede! Na půvabné Rozárčiny příběhy se pamatuji a ilustrace k nim jsou moc hezké! Tak živě nakreslený pejsek v pohybu! Opravdu povedená knížka!

  2. Nová knížka od Dede! To je paráda a gratulujeme 🙂 Jdu ji hned objednat, bude to první vánoční dárek pro Pětikočičín. Prosím, Dede, podepíšeš nám ji? díky 🙂

      1. bezva 🙂 a Dede, jaký je další plán na září? máme Ti už poslat Hádanky? Tento pátek jsem celý den mimo kancelář, takže pokud, tak Davidovu ( máme něco v zásobě).

  3. Příběh se mi moc líbil už na Dedeníku. Teď to je letos můj první koupený vánoční dárek ( pro dceru). Ilustrace jsou krásné.

  4. Právě jsem objednala 🙂 . Až si to přečtu, možná objednám ještě jednu pro Aničku, bude jí 11, zvířátka miluje, čte ráda. Tak uvidím, jestli by to bylo i pro ni. Co myslíš Dede ? Četl to Patrik ?

    1. Milá Alimo, Rozárka dokonce porazila i poloupíra Darena Shena! 😀 A čte to i Kačenka. Pro holky je to bezva čtení 🙂

      1. No výborně ! Můžeš nám tedy poslat rovnou dvě? A do druhé věnování – Pro Aničku od Dagmar Ruščákové. Co, šlo by to ? Nebo mám napsat novou objednávku?

  5. Včera se Rozárka ztratila :/
    Už se těším, až se dnes najde.
    Musím si čtení dávkovat, abych celou knížku nepřečetla najednou.
    Ráda bych se zeptala, jestli je v rozhlasovém audioarchivu možné dohledat jednotlivé záznamy. Baví mě totiž současně číst a poslouchat.

  6. Já už jsem to stihla přečíst! A jak jsem to milovala, když to Dede napsala, tak se mi to líbilo znovu. Prochechtala jsem se od začátku do konce 🙂 neb mnohé popsané záležitosti jsem poznala 🙂

  7. Milá Rozárko,
    tak jsi se konečně přestala schovávat na stránkách Dedeníku a vyrazila do světa! A jak ti to na obrázcích sluší!
    Přeji Tvé knížce hodně čtenářů, líbit se budeš, o tom nepochybuji.

    Dede, gratuluji k nové knížce, jsi prostě moc šikovná, díky za tip na dárek.

    1. Děkuju JJ, mám radost. Dopadlo to přesně tak, jak jsem si přála. pěkná malá knížka, akorát do ruky, co se dobře čte. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN