35 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. My jsme včera výletovali, Beník bude mít u nás rok , takže jsme mu nadělili výlety za kamarády. Ovšem téma důchodu je tak nosné, že se musím trochu připojit. Posledních 25 let jsem pracovala v kontrole kvality potravin a to bohužel na manažerské funkci. Poslední rok před odchodem jsem už byla fakt vyhořelá a bylo to tak akorát. Kluk, co to vzal po mě je o dvacet let mladší a po třech letech je tak asi ve stavu mém při odchodu. Je mi ho docela líto.
    Asi bych klidně mohla chodit na 4 hodiny třeba do laboratoře, ale někam dojíždět už bych asi nechtěla. Zvlášť v zimě po našich okreskách. Takže si s Bimbem užíváme , snažíme se nesahat na důchodové rezervy a je to moc príma

  2. Nedá mi to, a taky musím něco napsat. Mohla jsem jít do důchodu v šedesáti a čtyřech měsících, nakonec jsem pracovala do šedesáti čtyř a půl roku. V kanceláři, ovšem neumím si představit pracovat do šedesáti pěti a více, fyzicky. Celý týden, plnou pracovní dobu a plný výkon?
    Peníze na důchod jsem si odpovědně taky ušetřila – co je to platné, když mi z nich inflace zhruba třetinu sežrala?
    Abych si jen nestěžovala, zatím to jde, bydlení máme naštěstí vlastní (neumím si představit platit nájem) a jsme dva. Spíš lituju naše děti a vnoučata.

  3. Pro obveselení Balada o obchodu s tropickým ovocem.

    Ententýky, dva špalíky
    Čtyři fíky!
    Díky, díky.
    ještě jednu papáju,
    ta je, myslím, pro Káju.
    Lidi chodí zas a zas
    pro nás vyhlášený ananas.
    Á, pan Burian!
    Ten chce durian.

    1. Ententýky, dvě hmoždinky
      rybíz máte dneska malinký
      vezmu radši jahody
      naložím je do vody
      hnedka budou větší
      koláč z nich lepší.
      Mudruje bábi Blažková
      už je zkrátka taková 🙂

    2. Na rohu krámek Bovys
      když nevíš
      chutí co bys.
      Papája, mango,
      melouny vodní
      saláty bylinky
      dobrý tah obchodní
      stát na hlavní ulici
      prodávat dobroty
      kolemchodícím.

  4. Je mi 53 a prodělal jsem rakovinu a opravdu nevím jak to zvládnu ještě 14 let nebo kolik protože už teď mě občas támhle bolí, tuhle tlačí, tady píchá a zde svírá a zvlášť v těchto vedrech se dopotácím domů a po zbytek dne jsem sotva použitelný. Někdy jsou dny kdy v práci stačí dozor ale jindy je to zase jeden zásah za druhým jako když hrom bije. Ale nezoufejme, udřem se k smrti a bude nám to pak už jedno.

    1. no do háje…doufám, že jsi dlouhodobě v pořádku? a vidíš, podle toho, jak a co píšeš, odhadovala jsem Tě na mladého kluka, tak kolem čtyřicítky max.

  5. Odbočuju… Rexovi se zase vrátila panostitida, tedy růstový zánět okostice. Z ničeho nic, fakt během pár hodin, byl že zdravého psa zase pajda. Klid na dva týdny. Když mají konečně přijet děti. Chjo.
    Může se to vracet do dvou let a on si prostě nenechá nic ujít 🙁

      1. Tak nějak mám poslední měsíce pocit, že průšvihy se nadšeně staví do fronty, aby si to mohly se mnou užít 😛

        1. víš, jak to je… čert vždycky snáší na jednu hromadu 🙁 ono se to vyřádí a bude zase dlouho pokoj, věř tomu…nebo aspoň doufej 🙂

      1. Díky. Ono je to teď fakt takové těžko řešitelné. Různí lidé a psi potřebují různé věci a moc to dohromady neladí. takže mám pocit, že ať se snažím jakkoliv, vždycky je tom někdo bit. No, snad aspoň ten Rex bude do dvou týdnů fit.

  6. 65 let jako hranice odchodu do důchodu je příliš vysoká. mluví se o délce dožití, ale co kvalita života třeba ve věku 75 plus, kdy už přicházejí rozličné neduhy atd.? do důchodu max. v 60 letech a spokojeně na půl úvazku pracovat pro zaměstnavatele, který moje služby potřebuje, to vidím jako ideální. nebo čtyřdenní pracovní týden, jak o tom už dlouhou dobu diskutují odboráři. nebo pracovní týden o 35 hodinách, jako ve Francii.

    1. To je právě problém – poloviční úvazky jsou vzácné. Přitom je potřebuje průběžně kde kdo, od mladých rodičů po seniory. Obecně se hodí pro všechny, kdo pečují

  7. Mám dvě děti a měla jsem jít v 60 a půjdu v 65 a půl. Upřímně, nedokážu si představit, že při tom tlaku na výkon a bezchybnost tohle zvládnu za pět, deset let (je mi 53). Když je teď horko, dovláčím se domů a jsem ráda, že jsem ráda. Uvítala bych zkrácení pracovní doby, abych v pátek končila v poledne.

    1. no, to tak dělám Matyldo já, prostě si tejdně nadělám 2 hodiny a v pátek to v poledne zabalím…(buď zůstávám nebo přijdu o 30minut dřív, případně to dám jeden den naráz,přijdu v 6 a odcházím v 16:30) , ale líbil by se mi 4 denní pracovní týden.. jenže vzpomeňme si,jak to bylo se zkracováním v Postřižinách 😉

    2. Jsem na tom úplně stejně. A to mám štěstí, že pracuji v administrativě. Ale manžel je řezník a vůbec si neumím představit, jak to svoje pracovní tempo vydrží ještě 10 let. Aby se vůbec toho důchodu dožil alespoň relativně zdravý.

  8. Většinu života jsme se s MLP těšili na společný důchod (on měl jít v 60, já v 54 (57-3 roky za děti),což vyšlo na stejný rok). Legislativa se změnila, měla jsem přesluhovat 8 let. Rozhodla jsem se jít do předčasného o tři roky, nelituji ani jednoho dne. Mám trošku obavy, jak to budou mít moje děti a vnoučata, chystají se dost výrazné změny a nevím, budou-li mít možnost se nějak připravit.

  9. Nahazuji téma důchod.
    Je mi 58 let a moje babička šla v tomto věku do důchodu.
    Přiznám se, že by mi to nedělalo problém a stačilo by mi to až v 60 letech.
    Bohužel půjdu, když se dožiju,v 65 a 2 měsících.
    Manžel je o 16 let starší a tak si léto užívá na chatě.
    Já tam za ním jezdím na víkendy. Až já budu v důchodu bude mu 82 let a to si asi chaty už moc neužijeme.
    Vnukovi bude 21 let, až bude babička v důchodu.
    Já sice chápu, že se doba mění, ale bojím se abych se důchodu dožila a užila si ho.
    Jak to máte vy ?
    Mimochodem léta už mám odpracované, makám od 19 let.
    Jen nesplňuji věk odchodu do důchodu.

    1. Problém je v tom, že se prodlužeje délka života. Nikoliv ovšem jeho aktivní část. A jako bonus se dnes podstatně déle studuje a jinak nepracuje. Takže na jednu stranu rostou náklady na důchody, na druhou se nikdo zrovna nehrne na ty důchody vydělávat. A do toho jeden rozhazovač, co populisticky přidával a přidával. Jasně, pár peněz. Jenže v součtu už je to slušnej koláč, který se taky někde musí vzít. A kde?

      1. Mne to připadá jako vhodná analogie k člověku, který si půjčuje a rozhazuje a nic neusetri, protože přece má děti a ty zaplatí dluhy a postarají se o nej v důchodu. Anebo po nás potopa a ta záhadne všechny problémy splachne…

    2. jsme na tom Míšo podobně, a to děti nemám..prostě v 65 a 7 měsících..roky odmakaný mám, dělám od 19 let, asi nám tam počítají i SŠ…takže ještě něco k tomu…ale věkově nesplňuji..je mi 56..
      jen nějak nevím, jestli na ty naše penze budou peníze…a to si na penzi spořím….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN