HOST DEDENÍKU – JJ: Hudební hádanky (54)

Nedávno jsem pro studenty připravovala soutěž (ano, konec školního roku je od toho, aby se všichni zúčastnění trochu vyblbli) a pustě jsem zkopírovala jeden starší televizní formát včetně hudby. A jak jsem si tu znělku pouštěla pořád dokola, začal mi k hudbě nabíhat i text.

 

Jakou soutěž jsme se studenty hráli? Pamatujete si na ni? A sledovali jste ji?

 

Znělka:

 

Recitál:

Rychle a ochotně dej se dej se k nám, dej se dej se teď k nám. A honem…

 

Refrén 1:

Já popluji přes vlny, až tam, kde z moře ční

stavba, co nebývala vždy jenom vězení,

teď, dřív než se rozední,

nastává totiž čas,

kdy my poklad získáme náš.

 

Sólo 1:

Vysoko nad vlnami smích náš zní,

ten dům vydá nám svoje tajemství,

ten dům, co v jeden celek spojí nás,

vítězství nad ním mívá tisíc krás.

 

Refrén 1:

Já popluji přes vlny, až tam, kde z moře ční

stavba, co nebývala vždy jenom vězení,

teď, dřív než se rozední,

nastává totiž čas,

kdy my poklad získáme náš.

 

První hlas: Zlaťáky, zlaťáky, zlaté, zlaťáky, zlaťáky, zlaťáky, zlaté mince,

První hlas: Zlaťáky, zlaťáky, zlaté, zlaťáky, zlaťáky, zlaťáky, zlaté mince….

plus druhý:…. …. leda houby—, kde——-pak ty zla——–té——- mince…..

 

Refrén 1:

Já popluji přes vlny, až tam, kde z moře ční

stavba, co nebývala vždy jenom vězení,

teď, dřív než se rozední,

nastává totiž čas,

kdy my poklad získáme náš.

 

Sólo 2:

Vysoko nad vlnami smích náš zní,

ten dům vydá nám tajemství,

ten dům, co v jeden celek teď spojí nás,

vítězství nad ním má tisíc krás.

 

Refrén 2:

Já popluji přes vlny, až tam, kde z moře ční

stavba, co nebývala vždy jenom vězení,

teď, dřív než se rozední, nastává totiž čas,

kdy my poklad získáme a bude celý náš,

kdy my poklad získáme náš.

 

***

 

Aktualizováno: 24.6.2024 — 21:53

68 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Ad Literární léto – už jsem se rozhodla 🙂 Zítra opravdu začne, ale čtvrtek a pátek budou povídací. Celotýdenní provoz začne od osmého.
    Co myslíte, užili bste některý den povídací i mezi literaturou? 🙂

  2. Ještě k těm písním. Poslední dobou si na Stříbření oblíbili jednu původem středověkou píseň a hrají ji např. když přichází král nebo když král s královnou tancují krokový tanec.

    Na tom by nebylo nic zvláštního, jen ta píseň je stará bretoňská píseň o opilém námožníkovi, který propil i svůj domov. 😀 A tančí se na to tanec typu 3 kroky dopředu, dva zpátky, jeden doboku, pak s žejdlíkem v ruce se udělají 2 otočky a pak se tanec ve variacích opakuje. 😀 😀

  3. Boyard jsem sledovala někfy ze začátku, bylo to něco nového a traktivního. Pak taky asi Stopa Xapatánu nebo tak nějak, ale Boyard byl lepší. To byla doba, kdy tyhle soutěže byly něco nového. Dneska mě už nebaví, nějak se to vytratilo 🙂 v současné době se vlastně nedívám na žádnou soutěž, ty talentové mi přijdou strašlivé. Celou zimu jsem sledovala pořad Zahradní proměny a pak předělala kus zahrady 🙂 jinak občas koukáme na Detektiva Murdocha, to je detektivka s kouskem vzdělání. No a jinak skoro nic, občas nějaký dokument… když doma něco dělám, obvykle si pustím kavárenský jazzík na YouTube, je k tomu hezký obrázek a lehounká relaxační hudba, je jich několik, jmenuje se to nějak Relaxing music a k tomu obrázek knihovny s krbem nebo kavárničky…

  4. Jako obvykle jsem byla mimoň, ale přiznám se, že tohle hádání prostě neumím. Já hudbu, v podstatě všeho druhu, mám ráda, ale do paměti si ji jaksi neukládám. Zvlášť texty ne, což je dáno zřejmě tím, že neovládám kromě češtiny, žádný jiný jazyk a vnímám jen melodii.
    Několik částí téhle hry jsem v telce viděla, ale asi čistě náhodou. Na telku moc nekoukám, na zprávy už vůbec ne a upřímně, ono není na co koukat. To si radši vezmu knížku a čtu si. Jediný, co si nenechám ulít, je v poslední době seriál Modrava, který jsem už několikrát viděla :D, ale koukám na ty krásné záběry Šumavy, děj mě ani tak moc nezajímá 😀 , MLP je ze mě na prášky 😀

    1. Co jinak, jak budte trávit víkend a příští kratší týden?
      U nás MLP jede v týdnu závodit na ME v Račicích (bude dělat kormidelníka několika posádkám), já budu pracovat z domu. Teď na sobotu a neděli si vezmeme domů toho našeho malého hodného pejska a půjdeme na zahradu. Snad nebude moc pršet, už teď je tu dost dusno a zataženo.

      1. Mno, my relaxujeme od stredy v Harrachove. 🙂 Uz jsem tady fotoaparatem zachytil vosicku Anoplius, jak si vlece pavouka, nekolikero okacu, babocky, konipase horskeho, rehky, jiricky, nejakeho dravce. Proste pohoda. 🙂

            1. Krásné fotky, umíš ! Já jsem ke svému naprostému úžasu viděla těsné vedle pergoly předevčírem plazit se sakra velkou rychlostí nějakého hada, spíš hádě, „tlusté“ jak tkanička, dlouhé cca 40-50 cm, tělíčko šedé, hlava černá, kolem krku žlutooranžový proužek. Nejdřív jsem myslela, že to je slepýš, ti tu jsou dost běžně, ale pak ě zarazila ta barva a hlavně charakteristický kmitavý jazýček.
              Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být?

    2. Mohlo by být i hůř, mně připadají těžké hádanky od Davida. 🙂

      Jsme zpátky ze zmrzliny i knihkupectví, prázdniny mohou vypuknout! Pár dní na chatě a hurá za Mamut!

  5. Tak to jsem byl úplně vedle. 😀 Boyard jsem nikdy nesledoval, měl jsem podezření na Souboj o poklad Anežky České.

      1. Ano. Spolu s nějakou slečnou ještě ještě jejíž jméno nevím, ale hlavní moderátor byl M.E.

  6. Je dobře, že už všichni vědí.
    Odkaz je tady: https://www.youtube.com/watch?v=zuyrBDCFyok, má krásný čistý zvuk, ale digitalizace nic moc, tak si ho pusťte raději v minipřehrávači.

    Klíče od pevnosti Boyard … dívali jste se? Já ráda, a dost jsem prožívala jak plnění úkolů, tak hádání hesla. 🙂
    No jo. Teď jsem si zkusila nějaký díl pustit a kouzlo se trochu vytratilo… holt, časy se mění.

    Mimochodem, koho z postav v pevnosti jste měli nejradši?

    1. Já se na to nedívala, občas jsem ale náhodou nějaký kousek viděla. Děti byly tehdy na sledování malé (jim by se to asi líbilo) a mě to nebavilo. My jsme se obecně na televizi moc nedívali (leda na noční filmový klub na ČT2), a když jsme v roce 2009 zjistili, že jsme televizi už pět let nezapnuli, dali jsme ji pryč.
      P. S. Teď se na to, co mě zajímá, dívám na i-vysílání, to je dobrá věc.

        1. Asi to máš podobně jako já, televizi už taky nezapínám od doby, co kluci přestali koukat na Večerníčka. Většinou tam fakt nic není (myslím program, elektronika je uvnitř pořád :)) a co mě zajímá, kouknu na i-vysílání. U nás kouká jen LJ, hlavně na zprávy.
          Ten Boyard byl spíš takové to společenské sledování, jak s někým něco sdílíš a společně si to užíváš, třeba jak chlapi chodí koukat na fotbal do hospody, i když mají doma televizi taky. Prostě rodinná zábava, s rodiči a tenkrát ještě i babičkou, tu to bavilo asi nejvíc :).

          1. Tak my si poustime televizi taky jen obcas. Zpravy vynechavam uplne. Mame nakoupeno par desitek az set DVD nebo BD a casto sli pustime nejakou oddechovku nebo si pudtime nejake LP. 🙂

        2. Pokud je to snobské, jsem taky snob. Nikdy jsem ne telku moc nekoukala a co jsme v roce 2006 opustili na pět let republiku, skončila jsem s ní úplně. To není nic extra, prostě na ni nemám čas. Navíc, pokud si mohu vybrat čtení a video, vyberu čtení (kromě té pedikúry kopytníků, tak sjíždím jedno video za druhým:))

      1. Jo, i-vysílání je bezva,cíleně si vybereš ,co chceš vidět,taky používám i když tu elektroniku v TV mám taky ale v podstatě už na nic,je pro mne neúnosná,nechci u toho dřepět. MLP sleduje sport a ten je pořád nějaký, takže má svoji bednu a já klid. 🙂

      2. Jo, i-vysílání je bezva,cíleně si vybereš ,co chceš vidět,taky používám i když tu elektroniku v TV mám taky ale v podstatě už na nic,je pro mne neúnosná,nechci u toho dřepět. MLP sleduje sport a ten je pořád nějaký, takže má svoji bednu a já klid. 🙂

    2. Moc si to nepamatuju, ale líbilo se mi to 🙂 Ovšem nejlepší byla ta muzika. Viděla jsem někde moc hezkou středověkou verzi. Zkusím to najít a dám odkaz.

    3. Na tuto soutěž jsem se nedívával, ale povědomost o ní jsem měl, mj. i proto, že naši spolužáci na vejšce, inspirováni touto soutěží, uspořádali jednou soutěž Klíče od pípy Cikán (protože se to odehrávalo v hospodě U Cikána, tradičním to místě našich studentských zábav). 🙂

  7. Takže počkám asi tak do jedné a pak sem pověsím rozluštění, protože následovně mizím (napřed na zmrzlinu).

  8. Tak asi taky už vím. Film jsem neviděla,aspoň si ho nepamatuji i když Lino Ventura je můj oblíbený. Dnes jsem mimořádné v pátek doma neb je konec školního roku a venku příliš velký frmol.Taky jsme dělávali pro děti závěr školního roku,bývaly i noční soutěže odvahy.Zlaťáky byly třeba na klíči od bývalé márnice a já ležela na prázdném hrobě (cvičně) 🙂

      1. Jsi drsoň! Já je donutila jen získat klíč od půdy a přes kostřičky holubů proskákat pro poklad (zlaťáky a vzhledem k počasí i termotaška s ledňáky).

      2. Ano,okolní obce zaplaveby z polí a potoků,auta plakala
        ,lidi byli zachraňovány hasiči z Ooatovic,chvála jim! U nás,tedy nechcete pyšnit ale díky kvalitním protipovodňových zábrsbám a taky protipřívalovým,vybudováním,však víte,prostě jsme byli sice ve střehu ale v klidu. Vedle Ooatovice,Skalička a další děs běs.

          1. Přeloženo. Je dobře, že jste předvídaví a máte ty záchytné prostory. Držím palce, aby i případné další záplavy udržely.

  9. Za zvuků této znělky přijížděli královští sokolníci na ukázku hodiny lovu při nedělním programu stříbření. 🙂

  10. Nezpíval to původně Matuška někdy před milionem let? Jestli jo tak ta znělka je daleko starší než ta soutěž.

    1. Matuška si s tím myslím souvislost nemá, tedy o žádné nevím. Máš pravdu, soutěž je (pro naši věkovou kategorii 🙂 poměrně mladá).

      Předtím popisované místo vzniklo, bránilo, věznilo, chátralo a zahrálo si ve filmu.

      1. Ten film patří mezi mé nejoblíbenější, ze dvou důvodů: 1) miluju Lino Venturu, 2) i Delon mi tu přijde jako sympaťák, v jiných filmech je studený jak psí čumák (ale to je samozřejmě jen můj dojem).
        Takže – dneska vím!

        1. Super!

          A co Joanna Shimkus? Ji si pamatuji jen tak zlehýnka, jako femme fatal pro ty dva úžasné chlapy mi nějak neutkvěla… nicméně jet TAM byl tuším původně její nápad.

          1. Ano, přesně, byl to její sen. I ona se mi tam líbila. Prostě pro mě úžasný film 🙂
            A vlastně i to místo ještě nepoznamenané onou soutěží.

              1. Byla krásná, taky začínala jako modelka. Film je to úžasný.
                No tak díky návodným nápovědám dnes (konečně) vím i já. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN